Pranešimai

Akcija „Būk saugus, būk matomas“

Rugsėjo 12 dieną, gimnazijos 1–2 klasių mokiniams saugaus eismo pamoką vedė Panevėžio rajono bendruomenės pareigūnės Laima Keblienė ir Sandra Paškevičiūtė. Susitikimo metu policijos pareigūnės paaiškino mokiniams saugaus elgesio kelyje svarbą, domėjosi, ar visi mokiniai žino, kaip saugiai pereiti gatvę, kur galima važinėtis dviračiais, kaip saugotis tamsiu paros metu. Su mokiniais kalbėjo apie šviesoforų signalus. Mokiniai su pareigūnėmis ir klasių vadovėmis Rūta Juškiene ir Ingrida Žuralovičiene prisiminė ir pasikartojo atšvaitų pagrindines funkcijas, jų nešiojimo būtinumą tamsiuoju paros metu, teisingą dėvėjimą. Policijos pareigūnės padovanojo po atšvaitą susitikimo dalyviams.

Tą pačią dieną policijos pareigūnės drauge su socialine pedagoge Giedre Šuminskaite apsilankė ir 3–4 klasėse, patikrino, ar mokiniai turi atšvaitus, keletą jų padovanojo.

5–7 klasių mokiniai rugsėjo mėnesį dalyvavo socialinės pedagogės vedamose prevencinėse pamokose apie saugumą kelyje, tykančius pavojus gatvėje, atšvaitų dėvėjimą. Taip pat vykdyti prevenciniai patikrinimai, ar mokiniai nešioja atšvaitus, paaiškinta, kur ir kaip juos segėti.

Autorius:
Giedrė
Šuminskaitė

Vyresnioji socialinė pedagogė




Ankstesnės naujienos


Panevėžio rajono laikraščio „Tėvynė“ skelbta vaikų ir jaunuolių kūrybinio rašymo iniciatyva „Raš-TAU(k)“ baigėsi. Per visą vasarą vaikai ir jaunuoliai redakcijai galėjo siųsti savo ruoštus tekstus apie vietos bendruomenėje gyvenančius, kuriančius, savo veikla pasižymėjusius žmones. 

Ankstyvoji intervencija yra apibrėžiama kaip socialinių pedagoginių bei psichologinių  pagalbos priemonių taikymas vaikams, po to, kai yra nustatoma ar sužinoma, jog jie vartoja psichoaktyviąsias medžiagas, siekiant paskatinti jų nevartoti.

Prašome  perduoti informaciją mokytojams, klasių, grupių auklėtojams, kad kuo daugiau tėvų susipažintų su kvietimu ir išnaudotų galimybę patekti į renkamą grupę. Registruotis telefonu 8 (45) 460264, 8 616 46426 iki rugsėjo mėn. 21 d. Išsamesnė informacija prisegtuke.