Pranešimai

Populiarioji ir akademinė muzika šalia

Gimnazijoje gruodžio 3 ir 6 dienomis vyko edukaciniai užsiėmimai, savo pobūdžiu labai skirtingi, tačiau mūsų aktyviame gyvenime aktualūs ir reikalingi.

Džiugu, kad vieną iš edukacijų vedė buvęs Raguvos gimnazijos mokinys Algirdas Bardauskas. Jis papasakojo apie DJ (diskotekos vedėjas) darbą, jo istoriją, raidą, house muziką. Algirdas (sceninins vardas ALLERGIC)  parodė kaip veikia DJ technika ir ką diskotekos vedėjas veikia už pulto. 

Algirdas – pirmasis gimnazijos mokinys pradėjęs kurti kompiuterinę muziką. Vaikinas papasakojo kaip prasidėjo kūrybinis jo kelias. Kad muzikos kabinete dirbdavo ir savaitgaliais, ir per vasaros atostogas. Vaikams juoko pliūpsnį sukėlė pasakojimas kaip kaimynė Daiva Dainienė (matematikos mokytoja) belsdavo į radiatorių, kad pritildytų muziką. Algirdas skatino vaikus veltui nešvaistyti laiko, rasti sau patinkančią veiklą (fotografija, kūryba, sportas, fizika ar matematika ir t.t.)  ir ja domėtis, tobulėti.

Mokiniai liko sužavėti tokios pamokos, buvo aktyvūs ir smalsūs klausytojai.  

Vaizdo įrašo nuoroda:  https://youtu.be/HXFSM13P_Zg

Gruodžio 6 d. vyko Liudo Mikalausko edukacinės programos „Tėvo Stanislovo varpai“, kunigo-vienuolio Algirdo Mykolo Dobrovolskio 100-čiui paminėti, pristatymas.

Solisto Liudo Mikalausko pasakojimai, lydimi dainų, pakvietė į pažintinę kelionę su neeiliniu Lietuvos patriotu, sielovadininku Tėvu Stanislovu. Liudui akompanavo pianistė Beata Vingraitė, klarnetininkas Valdas Andriuškevičius.

Sunku žodžiais apsakyti, kokia atmosfera vyravo renginio metu. Likome sužavėti nuoširdaus atlikėjų bendravimo, nuostabios ir dvasingos muzikos, kuri palietė, sugraudino kiekvieno širdis ir  privertė dainuoti kartu.

Mūsų mokinių dvasingumu, bendravimu liko sužavėti ir svečiai. Norėdami pratęsti pabuvimą kartu, įteikė gimnazistams nuostabią dovaną: 15 kvietimų į roko operą „Priesaika“, kuri buvo rodoma tą patį vakarą Panevėžio muzikiniame teatre. Čia po pasirodymo turėjome galimybę susitikti ir pabendrauti su roko operos atlikėjais:  akademinio dainavimo profesionalais, operos solistais Liudu Mikalausku ir Egidijumi Bavikinu, Sandra Lebrikaite, grupės "Thundertale" nariais, roko operos režisieriumi Nerijumi Petroku.

Vaizdo įrašo nuoroda: https://youtu.be/xvG_NgELRJw

Algirdo Bardausko ir Liudo Mikalausko edukacinės programos paliko neišdildomą įspūdį. Nors edukacinės programos visiškai skirtingo stiliaus, tai tik įrodo, kad akademinė ir pop kultūra gali ir gyvuoja kartu, šalia viena kitos, keldamos teigiamas emocijas. Tai patvirtina ir roko opera „Priesaika“, kuri apjungia roko ir operos atlikėjus.

Ačiū atlikėjams, kurie suteikė tiek daug teigiamų emocijų.

 

 

 

 

Autorius:
Ingrida
Bučinskienė

Muzikos mokytoja metodininkė




Ankstesnės naujienos


Mokinių pavėžėjimas nuo 11-27 dienos 

Kviečiu gimnazijos bibliotekai padovanoti  knygų – išpildyti skaitytojų svajones!

Kviečiame visus mokinius naudotis proga, registruotis mūsų portale ir gauti net penkias nemokamas Microsoft „Office 365“ licencijas savo reikmėms. Drąsiai registruokis ir naudokis suteikta galimybe! Užsiregistravę portale www.emokykla.lt gausite išsamią instrukciją... 

Lapkričio 9 d. mūsų gimnazijos I–IVg klasių mokiniai susitiko su projekto „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti“ lektore Simona Burbaite. Mergina baigusi kūrybinių industrijų studijas Vilniaus Gedimino technikos universitete.