Renginiai

„Karjera – 2018“

Gruodžio mėnesį  mūsų gimnazijoje tradiciškai buvo suorganizuota ugdymo karjerai diena „Karjera – 2018“. Užsiėmimai vyko I–IV g klasių mokiniams. 
Sulaukėme svečių iš KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakulteto. E. Jakubauskienė su studente pravedė protmūšį, kuriame mokiniai gilino žinias apie siūlomas studijų programas, apgyvendinimo sąlygos, studijavimo privalumus. VU  fizikos fakulteto  doc. dr. Domas Paipulas vedė pamoką apie lazerius.  Iš VU atvyko  ir lektorius Kęstutis Petrauskis, kuris moksleiviams pasakojo apie studijas komunikacijos fakultete (žurnalistiką, verslo informacijos vadybą, leidybą ir reklamą, kūrybos komunikaciją). Panevėžio kolegijos lektorė R. Adomaitienė papasakojo apie biomedicinos mokslų fakulteto burnos higienos specialybę. Marketingo projektų vadovė Jovita Černienė skaitė paskaitą apie karjeros valdymą. Sulaukėme ir buvusių gimnazijos mokinių: Rugilės Stakėnaitės (VU, politikos mokslai), Beno Karpavičiaus (KK, multimedijos technologija), Rūtos Liaudanskaitės (VU, teisė), Adomo Valiuko (VK, bankininkystė). Mokiniai pasakojo savo sėkmės istorijas, davė patarimus abiturientams. Atstovės iš UAB „AMES“ kalbų akademijos pristatė tarptautinį PTA egzaminą, atliko praktinę užduotį. T. Markelevičius (sporto žurnalistas, fotografas), E. Česnelis (sporto klubo „Ekrosas” direktorius, LASF teisėjas) papasakojo savo sėkmės istorijas, ragino mokinius, įdedant daug, daug pastangų, realizuoti svajones. 
Džiaugiamės, kad žengtas dar vienas žingsnis į priekį – tvirtas ir platus.  Tikimės, kad ši karjeros diena nebus paskutinė, nes svečių vestos pamokos ne tik gerai nuteikė, įpūtė naujų vėjų į mokyklos gyvenimą, tačiau ir padėjo mokiniams suprasti, kad šiuolaikiniame informacijos pasaulyje, kur žinios, įgūdžiai ir gebėjimai yra iškeliami kaip vienos didžiausių vertybių, būti neišsilavinusiam arba neišmanančiam yra tiesiog neoru.
Dėkojame svečiams, buvusiems mokiniams už bendradarbiavimą. Tikimės, kad tokiais renginiais džiaugsimės dažniau. 

 

Autorius:
Dalia
Karaliūnienė

Bibliotekininkė, karjeros koordinatorė




Ankstesnės naujienos


Gruodžio 17 d. gimnazijoje skambėjo pučiamųjų instrumentų gausmas. Teatro menėje vyko edukacinė pamoka  „Grok pučiamaisiais“. Prieš užsiėmimą pučiamųjų orkestro brass band „Aukštyn“ vadovas Remigijus Vilys prižadėjo, kad visi darniai pagrosime naują kūrinį. 

Gruodžio 11 d. ankstyvą rytą Raguvos gimnazijos pradinukus aplankė  mokytoja Jadvyga Kurmanskienė iš Radviliškio. Ji pravedė užsiėmimą, kurio metu mokiniai Ebru meno technika  atnaujino savo senus puodelius ir prikėlė  juos naujam gyvenimui. 

Gruodžio 2 d. Jonavoje, Neries pagrindinės mokyklos sporto salėje, vyko baigiamasis 2018 m. Lietuvos kalnų keliautojų sporto daugiakovės čempionato etapas – XLII ...

Didysis menininkas M. K. Čiurlionis sukūrė simfoninę poemą „Jūra“. Kad jo  muzika įkvepia, įsitikino Raguvos gimnazijos 6-8 klasių mokiniai, dalyvavę integruotame muzikos, lietuvių kalbos ir dailės projekte  „Jūros sonata“.

Siekiant atkreipti dėmesį į žalingų įpročių prevenciją, lapkričio 20 dieną Raguvos gimnazijoje vyko rajoninis prevencinis renginys „Žvilgsnis“, kurį vedė gimnazijos socialinė pedagogė G. Šuminskaitė ir visuomenės sveikatos biuro specialistė, S. Šukė, dirbanti gimnazijoje.