Renginiai

Patyriminis žygis valtimis

Birželio 12–14 d. vienuolika Raguvos gimnazijos mokinių vykdė vaikų socializacijos, vaikų vasaros užimtumo ir poilsio, smurto ir patyčių prevencijos programų projektą „Kuriu, keliauju, domiuosi“ – dalyvavo patyriminiame žygyje valtimis Aukštaitijos nacionaliniame parke. Šiais metais plaukta maršrutu Palūšė – Pakretuonė – Kaltanėnai – Švenčionėliai. Maršruto ilgis 36 kilometrai tiesia linija, tačiau tiesiai plaukti sekėsi sunkiai, todėl įveikti teko apie 45 kilometrus. Apžiūrėję Palūšės bažnyčią ir kitus objektus, vidurdienį projekto dalyviai, susikrovę visą savo mantą į valtis, išplaukė į šį kartą ramų Lūšio ežerą.

Po to plaukta Šakarvos ir Žeimenos ežerais, gėrėtasi nuostabia gamta ir puikiu oru. Tiesa, pradžioje kai kuriems teko pavargti, išmokti dirbti komandoje, nes irkluoti reikėjo poromis arba ketvertais. Per tris dienas aplankytas Šakarvos kaimas, Pakretuonės vandens malūnas (gerokai nukentėjęs nuo gaisro), Kaltanėnų bažnyčia, parkas, dvaro liekanos ir kiti objektai. Plaukiant Žeimenos upe teko įveikti seklumas, sąnašas, užvirtusių medžių ir kitokias kliūtis, ištverti škvalą ir krušą.

Mokiniai suprato, kodėl ir kaip reikia susipakuoti daiktus, kad šie nesušlaptų ir būtų galima miegoti sausai. Vakarais žaidėme įvairius žaidimus, mokėmės sukurti laužą, gaminti valgį. Vaikai išmoko laikytis higienos neįprastomis sąlygomis, mokėsi gaminti valgį ne tik sau, bet ir kitiems, padėti draugams užstrigus valčiai, irkluoti, mat kai kurie pirmą kartą paėmė į rankas irklą.

Autorius:
Sigitas
Žudys

kūno kultūros vyresnysis mokytojas, sportinio turizmo komandos treneris




Ankstesnės naujienos


Birželio 8–9 d. Šiaulių rajone, Kurtuvėnų regioniniame parke, vyko šalies mokinių turizmo technikos varžybos „Šiauliai 2019“, kuriose dalyvavo komandos iš Šiaulių, Kėdainių, Vilniaus, Panevėžio miesto, Kaišiadorių ir Panevėžio rajono. 

Gegužės 25–26 d. Palangoje festivalio „Sportas visiems” metu vyko šalies mokinių turizmo technikos varžybos „Vilko tako taurė“, kuriose dalyvavo ir Raguvos gimnazijos jaunių komanda. Grupėje startavo penkios komandos...

Gegužės 31–birželio 2 dienomis Valmieroje, „Baili” poilsio bazėje, vyko atviras 2019 m. Latvijos alpinizmo technikos čempionatas ir tarptautinės Zelmos Bej-Mamikonjan vardo alpinizmo technikos varžybos. Varžybų dalyviai buvo suskirstyti į A, B, C, D grupes. 

Birželio 13 d. Rajono Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) Raguvos fakulteto klausytojai  rinkosi į Raguvos gimnaziją ir dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse „Suraskime save iš naujo“. Kūrybinių dirbtuvių pirmame užsiėmime – „Kas tos ukulėlės“ Raguvos gimnazijos moksleiviai...

Iš kur atkeliauja ant mūsų stalo populiariausi vaisiai, kuo naudingi mūsų organizmui, kokių vitaminų jie turi? Šiuos klausimus nagrinėjo ir integruotoje pamokoje dalyvavo 6 klasės mokiniai. Integruotą gamtos ir geografijos pamoką „Vaisių kelionė“ jiems organizavo...