Renginiai

Šventė „Ant drugelio sparnų“

„Šiandien ketvirtokai gaus pirmą svarbų savo darbo įvertinimą – pradinės mokyklos baigimo pažymėjimą. Šiandien jie žengs svarbų žingsnį. Gal jis dar ne toks didelis, nedrąsus, tačiau tai pirmas žingsnis tolyn nuo vaikystės,“ – tokiais žodžiais jau penktokas, renginio vedėjas Arnas Jasas kreipėsi į gimnazijos bendruomenę ir svečius pradėdamas šventę „Ant drugelio sparnų“, skirtą pradinių klasių mokinių mokslo metų užbaigimui. Trečiokė Augustė Juškaitė, renginio vedėja visų pradinių klasių mokinių vardu padėkojo jais besirūpinantiems gimnazijos darbuotojams.

Pradinių klasių mokinių ugdymo(si) rezultatais džiaugėsi direktorė Asta Sakalauskienė ir  pavaduotoja ugdymui Aurelija Petrauskienė, ketvirtokams įteikdamos pradinių klasių baigimo pažymėjimus, pirmūno ženklelius ir padėkas.

Kai pažymėjimai jau buvo rankose, kai draugus pasveikino trečiokai ir penktokai, renginio dalyvius ketvirtokė Urtė Pleškaitė nuskraidino į Drugelių planetą, kurioje visi pamatė prisiminimų knygą berašančią mokytoją Sandrą Daukantienę. Ketvirtokų mokytoja paprašyta, žinoma, perskaitė knygos fragmentą.

Po mokytojos Sandros Daukantienės kalbos ketvirtokas Pijus panoro grįžti į Žemę, į namus. Į pagalbą atskubėjo Pijaus mama Jurga Kanoverskienė, tėvelių vardu padėkodama mokytojams, visiems, kas rūpinosi vaikais. Penktokė Justina Petrikonytė  padėkojo pradinių klasių mokinių tėveliams, globėjams.  Nešini gėlių žiedais mokiniai skubėjo atsisveikinti su pradinių klasių mokytojomis Rūta Juškiene, Ingrida Žuralovičiene, Angele Kiziene, Sandra Daukantiene, būrelių vadovais.

Skambėjo pradinukų, penktokų ir muzikos mokytojos Ingridos Bučinskienės šventei skirtos dainos, įgarsintos aštuntoko Mindaugo Kušpit. Aidėjo atsisveikinimo su mokslo metais žodžiai – visus vasara kvietė pailsėti, keliauti, skaityti knygas. O Manto Jankausko daina „Drugeliai laisvi“ priminė, kad tiek suaugęs žmogus, tiek ir mažas turi būti atsakingas, savarankiškas išmintingai rinkdamasis, kas jam vertingiausia skrendant besisukančioje Žemėje – drugelių pievoje...

Autorius:
Lilija
Pleškienė

Klasių veiklos kuratorė




Ankstesnės naujienos


Gegužės 30 d. Raguvos gimnazijoje vyko egzaminas, skirtas 1–5 kl.  mokiniams, norintiems gauti garbingojo valgytojo diplomą. Pamokos metu mokiniai sužinojo stalo įrankių istoriją, taip pat, kam yra skirtas ir kaip juo naudotis. 

Gegužės 30 d. Raguvos gimnazijos trečiokai džiaugėsi, kad pasaulio pažinimo pamoka vyko netradicinėje ugdymo aplinkoje – gimnazijos lauko erdvėje – su geografijos mokytoja Aušra Skrebiene. Mokytoja supažindino su kompaso naudojimo taisyklėmis...

Gegužės 24 – osios vidudienį pirmokėlių rankose skambėjo skambutis. Rugsėjį į mokyklą juos atlydėjo dvyliktokai, o šią dieną jau pirmokai turėjo padėti žengti paskutiniuosius abiturientų žingsnius mokyklos koridoriais. Šių metų paskutinio skambučio tema ir simbolis – kregždės.

Gegužės 17 d. gimnazijoje vyko renginys, skirtas Šeimos dienai paminėti. Džiaugiamės, kad tądien į mūsų gimnaziją susirinko gausus būrys mamyčių, tėvelių, močiučių, senelių. Susirinkome pabūti kartu, kad dvasia atsigautų, širdis pasidžiaugtų. O džiaugtis tikrai buvo kuo! 

Kas geriausiai papasakos apie Europos sąjungą negu tas žmogus, kurio darbas – dirbti Europos sąjungos labui? Artėjant gegužės devintajai, Europos sąjungos įkūrimo dienai, Europos komisijos atstovybė Lietuvoje nepatingėjo ir suorganizavo puikią iniciatyvą