Renginiai

„Ö kaip vokiškai?“

Jau kelis metus iš eilės spalio mėnesį Lietuvoje vyksta Vokiečių kalbai skirti renginiai „Ö kaip vokiškai?“. Šia iniciatyva siekiama pabrėžti vokiečių kalbos vaidmenį Lietuvos švietimo ir kultūros įstaigose, versle ir kitose gyvenimo srityse. Projektą inicijavo Vokietijos Federacinės Respublikos ambasada Lietuvoje, Goethe‘s institutas, Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai (AHK), Vokietijos akademinių mainų tarnyba (DAAD) ir centrinė užsienio švietimo sistemos valdyba (ZfA).

Raguvos gimnazijos mokiniai, besimokantys vokiečių kalbos, labai noriai prisijungė prie šios iniciatyvos.

Spalio 24 d. I g. klasės komanda, kurią sudarė Ignas, Linas, Gražvydas, Eglė ir Miglė, dalyvavo Gabrielės Petkevičaitės – Bitės bibliotekoje vykusiame tarpmokykliniame konkurse apie Vokietiją ir vokiečių kalbą  „Ö kaip vokiškai?“.  Mūsų komanda tik keliais taškais nusileido nugalėtojams ir gavo padėkos raštą.

6-tų ir 7-tų klasių mokiniams, besimokantiems vokiečių kalbos, netradicinės pamokos organizuotos Gabrielės Petkevičaitės – Bitės bibliotekoje. Pamokų metu mokiniai ne tik įtvirtino žinias žaisdami, bet ir sužinojo naujų, įdomių dalykų apie kalbą  bei džiaugėsi, kad galėjo mokytis ne klasėje.

Visi mokiniai, dalyvavę vokiečių kalbos renginiuose, apdovanoti projekto organizatorių prizais.




Ankstesnės naujienos


Spalio 19 d. Raguvos gimnazijoje, kuri yra projekto įgyvendinimo partneris, TAU Raguvos ir Šilų fakultetų klausytojams vyko fizinio aktyvumo renginys „Amžius sportui ne riba“. Tai Vietos veiklos grupės projektas „Sveikatos kodas – aktyvi Panevėžio rajono bendruomenė“, įgyvendinamas...

Spalio 18 d. pradinių klasių mokiniams vyko netradicinio ugdymo diena – „Rudenėlio šventė“. Mokiniai žaidė žaidimus, dainavo dainas apie rudenį, improvizavo. Pasitelkę kūrybišką vaizduotę rudens grožį perteikė savo piešiniuose. 

Raguvos gimnazijos pradinių klasių mokiniai dalyvavo Švietimo centro vykdomo projekto „Kūrybiškumo saviugda“ veikloje, kurią iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

2018 metų rugsėjis ir spalio mėnesio pirmosios dienos gimnazijoje buvo pilnos šurmulio – laukė atsakingas pasiruošimas Tarptautinei mokytojų dienai. O ir 2018-ieji metai nepaprasti: Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis, 160 metų Vincui Kudirkai...

Spalio 5 d. gimnazijoje buvo surengta „Mokinių  savivaldos diena“. Mokytojams nereikėjo vesti pamokų, juos pavadavo gimnazijos abiturientai. Šią dieną mokiniai galėjo patirti, ką reiškia būti mokytoju.