Renginiai

Pasakų vakaras „Ledo rūmuose“

Gruodžio 21 d. mūsų gimnazijoje tradiciškai vyko IV g klasės organizuojamas kalėdinis karnavalas. Ruošdamiesi renginiui organizatoriai, IV g klasės mokiniai, pasiūlė kiekvienai klasei išsitraukti po du lapelius su pasakų pavadinimais. Jas tarpusavyje sujungus, reikėjo sukurti programėlę.

Taip „gimė“ aštuonios pasakos. Pasakų vakaro režisierė Gabrielė Bujokaitė ir IV g klasės mokiniai paskutines akimirkas iki renginio praleido išties besijaudindami, kad tik viskas vyktų sklandžiai. Pavyko! Pasakų vakaras buvo nuostabus! Žiūrovai džiaugėsi  režisieriais, aktoriais, scenografų III g klasės mokinių  ir jų vadovės Dalios Karaliūnienės sukurtomis dekoracijomis. Kalėdų senelis vaišino saldainiais visų  klasių mokinius ir jų  vadovus, džiaugėsi linksmu renginiu.

Ar reikėjo tokio pasakų vakaro? Taip! Mokiniai ugdėsi kūrybiškumo, iniciatyvumo, socialinę kompetencijas, vertybines nuostatas (atsakomybę, pozityvų elgesį). Ir jeigu tai skamba oficialiai, tai galima būtų devynis kartus pamatuoti ir dešimtą nukirpti – vakaras buvo tikrai pasakiškas.

Dėkojame visiems, kas prisidėjo prie sklandaus pasakų vakaro organizavimo, ir linkime kuo daugiau pasakiškų akimirkų kasdienybėje.

Nuotraukos Donato Šikšnos

 

Autorius:
Lilija
Pleškienė

Klasių veiklos kuratorė




Ankstesnės naujienos


Gruodžio mėnesį  mūsų gimnazijoje tradiciškai buvo suorganizuota ugdymo karjerai diena „Karjera – 2018“. Užsiėmimai vyko I–IV g klasių mokiniams. Sulaukėme svečių iš KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakulteto. E. Jakubauskienė su studente pravedė protmūšį...

Gruodžio 17 d. gimnazijoje skambėjo pučiamųjų instrumentų gausmas. Teatro menėje vyko edukacinė pamoka  „Grok pučiamaisiais“. Prieš užsiėmimą pučiamųjų orkestro brass band „Aukštyn“ vadovas Remigijus Vilys prižadėjo, kad visi darniai pagrosime naują kūrinį. 

Gruodžio 11 d. ankstyvą rytą Raguvos gimnazijos pradinukus aplankė  mokytoja Jadvyga Kurmanskienė iš Radviliškio. Ji pravedė užsiėmimą, kurio metu mokiniai Ebru meno technika  atnaujino savo senus puodelius ir prikėlė  juos naujam gyvenimui. 

Gruodžio 2 d. Jonavoje, Neries pagrindinės mokyklos sporto salėje, vyko baigiamasis 2018 m. Lietuvos kalnų keliautojų sporto daugiakovės čempionato etapas – XLII ...

Didysis menininkas M. K. Čiurlionis sukūrė simfoninę poemą „Jūra“. Kad jo  muzika įkvepia, įsitikino Raguvos gimnazijos 6-8 klasių mokiniai, dalyvavę integruotame muzikos, lietuvių kalbos ir dailės projekte  „Jūros sonata“.