Renginiai

Švarių rankų šokis

Septintus metus iš eilės užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras kartu su Sveikatos apsaugos ministerija, Švietimo ir mokslo ministerija bei Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacija šį rudenį pakvietė prisijungti prie gražios iniciatyvos. Prisijungėme!

Buvome skatinami kūrybiškai pažvelgti į higienos įpročius, kosėjimo, čiaudėjimo etiketą ir sukurti švarių rankų šokį. Prisijungėme prie šios iniciatyvos, nes nuolat kartojami ir nuotaikingai atliekami judesiai didina tikimybę, jog vaikai greičiau įsisavins informaciją ir jos greit nepamirš. Taip pat suvokiame, jog per nešvarias rankas, netinkamą kosėjimą ar čiaudėjimą plinta įvairios virusinės ir bakterinė infekcijos. Kadangi norime būti sveiki ir nesirgti formuojame savo higienos įpročius kuo anksčiau.

3–4 kl. moksleivės noriai ir labai aktyviai dalyvavo filmuko kūrime, prisidėjo savo idėjomis. Super komanda ( Urtė, Smiltė, Justina, Gabrielė, Viktorija, Paulina, Samanta ). Taip pat minčių negailėjo ir mokyklos socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė.

Šioje akcijoje dalyvavo apie 100 įstaigų iš visos Lietuvos. Raguvos gimnazija pateko tarp 10 geriausių! Gavome didelį siuntinį dovanų, labai džiaugiamės įvertintu darbu. Dėkojame už dovanas iniciatyvos autoriams.

Švarių rankų šokio video

Autorius:
Simona
Šukė

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė




Ankstesnės naujienos


Renginio akimirkos

5 ir 6 klasės sausio 24 d. dalyvavo teatro „Žalia varna” interaktyviame spektaklyje pagal Ryčio Daukanto knygą „Jonas Basanavičius – barzdota varna“. Aktorė Aurelija Čeredaitė pakvietė vaikus tapti aktoriais, šie gana noriai sutiko: vaidino visi penktokai ir dalis šeštokų. 

Šiandien, sausio 23 dieną, mūsų  gimnaziją aplankė projekto „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti“ lektorius Matas Geležauskas, lietuvių – anglų kalbų knygų vertėjas. Projekto lektorius, atnešęs  pasitikėjimo pliūpsnį, skatino ieškoti pozityvumo.

48-ąįį kartą Pasaulinė pašto sąjunga ir Lietuvos paštas kvietė Lietuvos mokinius dalyvauti tarptautiniame jaunimo epistolinio rašinio konkurse. Šiemet viso pasaulio mokiniai buvo kviečiami atsakyti sau...

Sausio 16 d. trečiokams anglų k. pamokėlę vedė Smiltės mama Dovilė. Tos pamokos mokiniai labai laukė, nes žinojo, kad bus naudojama  programėlė „Kahoot“. Sužinojus, kaip reikia prisijungti ir dirbti su šia programėle, tarp trečiokų užvirė inirtinga kova.