Renginiai

Internetinė priklausomybė

Sausio 8, 14 dienomis 6–7kl. moksleiviams buvo vedama pamoka apie internetinę priklausomybę.

Mokiniams buvo perskaitoma tam tikra situacija iš kitų paauglių gyvenimo. Diskusijos metu ją išanalizavo, balsavo arba už arba prieš, savo nuomonę pagrįsdami.

Pildė anketą, kurią sudarė 9 klausimai susiję su laiko paskirstymu internetui, socialiniams tinklams, žaidimams ir televizijai. Taip pat reikėjo užpildyti lentelę kurioje reikėjo parašyti interneto naudą ir žalą jų gyvenime.

Žala:                                                        Nauda:

1. Gadina akis;                                        1. Įgyjama žinių;

2. Atima laiką;                                          2. Padeda susirasti draugų;

3. Priklausomybė.                                    3. Padeda pailsėti, nusiraminti.

 

Žinoma, internetas turi ir savų pliusų ir savų minusų. Tai liečia ne tik jaunimą, tai liečia visus mus. Socialiniai tinklai, youtub‘as, internetiniai žaidimai gali būti gera atsipalaidavimo priemonė, jei tik ja naudojamės nuosaikiai. Tačiau neleiskime šioms pramogoms atimti viso mūsų laiko. Nes pati brangiausia valiuta ir yra mūsų laikas!

Autorius:
Simona
Šukė

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė




Ankstesnės naujienos


Kovo 8 d. mūsų gimnaziją aplankė „Mobili Bioklasė“. ,,Mobili bioklasė“– bendras Vilniaus universiteto ir kompanijos „Thermo Fisher Scientific Baltics“ projektas. Ši laboratorija ant ratų supažindina Lietuvos moksleivius su naujausiais biomokslų pasiekimais. 

2019 m. vasario 26 d. gimnazijoje vyko lytiškumo ugdymo pamoka 5–6 klasių mergaitėms tema „Kas su manimi vyksta?“. Pamoką vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Simona Šukė ir socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė. Pamokos tikslas...

Vasario 27 dienos popietę į gimnazijos Teatro menę sugūžėjo 5–8 klasių mokinių komandos. Mokiniai dalyvavo sveikatos stiprinimo ir žalingų įpročių prevencijos viktorinoje „Stiprus, nes sveikai gyvenu”.

2019 m. vasario 19 d. Pasvalio rajono savivaldybėje vyko įžanginis projekto „Lyderių laikas 3“ renginys. Konsultantė Asta Sakalauskienė padėjo susirinkusiems pasvajoti apie...

Ketvirto aukšto Choreografijos salėje buvo eksponuojami Panevėžio apskrities gamtos fotografų dvidešimt du darbai. Savo darbus eksponavo Aidas Žeruolis, Virginija Žilinskienė, Lina Jakubonytė, Nijolė Šimonienė, Valdas Vasiliauskas, Valdimantas Grigonis, Arvydas Stakė, Rasa Žičė...