Renginiai

Lytiškumo ugdymas gimnazijoje

2019 m. vasario 26 d. gimnazijoje vyko lytiškumo ugdymo pamoka 5–6 klasių mergaitėms tema „Kas su manimi vyksta?“. Pamoką vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Simona Šukė ir socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė. Pamokos tikslas – suteikti jaunimui informacijos apie fizinį bei emocinį žmogaus vystymąsi paauglystėje. Išugdyti suvokimą, jog šis pereinamasis etapas reiškia perėjimą į brandos bei atsakomybės laikotarpį.

Pamokoje buvo apžvelgta, kokiu amžiaus laikotarpiu ir kaip pasikeičia kūnas, ko tikėtis paauglystės etape ir kaip būti tam pasiruošus, kad išvengti nemalonių situacijų. Aptarta, kodėl paauglystėje higiena pasidaro ypatingai svarbi.

Tikimasi, kad pamoka suteikė naujų žinių. Gyvename šiuolaikinių technologijų pasaulyje, kai internetas pilnas įvairiausios informacijos, kuri ne visada būna pagrįsta moksliniais tyrimais, todėl tokia informacija gali sudaryti klaidingą požiūrį į paauglystės laikotarpį.

Autorius:
Simona
Šukė

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė




Ankstesnės naujienos


Vasario 27 dienos popietę į gimnazijos Teatro menę sugūžėjo 5–8 klasių mokinių komandos. Mokiniai dalyvavo sveikatos stiprinimo ir žalingų įpročių prevencijos viktorinoje „Stiprus, nes sveikai gyvenu”.

2019 m. vasario 19 d. Pasvalio rajono savivaldybėje vyko įžanginis projekto „Lyderių laikas 3“ renginys. Konsultantė Asta Sakalauskienė padėjo susirinkusiems pasvajoti apie...

Ketvirto aukšto Choreografijos salėje buvo eksponuojami Panevėžio apskrities gamtos fotografų dvidešimt du darbai. Savo darbus eksponavo Aidas Žeruolis, Virginija Žilinskienė, Lina Jakubonytė, Nijolė Šimonienė, Valdas Vasiliauskas, Valdimantas Grigonis, Arvydas Stakė, Rasa Žičė...

Vasario 21–22 d. dešimt mūsų gimnazijos pedagogų drauge su Smilgių gimnazijos komanda dalyvavo prie LIONS QUEST pilietiškumo ir lyderystės ugdymo programoje  RAKTAI Į SĖKMĘ. 

13-ą 6–8 klasių Raguvos gimnazijos mokinių  (Ugnė Kavaliaskaitė, Rusnė-Martyna Kanoverskytė, Viktorija Noreikaitė, Radvilė Baltuškaitė, Miražas Kupčinskas, Ignas Mulevičius, Jaunius Turulis, Miglė Kavaliauskaitė, Andrėja Arzimanova, Austėja Varnaitė, Gabija Vingilytė...