Renginiai

Gimnazijos pedagogų komanda LIONS QUEST pilietiškumo ir lyderystės ugdymo projekte

Vasario 21–22 d. dešimt mūsų gimnazijos pedagogų drauge su Smilgių gimnazijos komanda dalyvavo prie LIONS QUEST pilietiškumo ir lyderystės ugdymo programoje  RAKTAI Į SĖKMĘ. Tai PAAUGLYSTĖS KRYŽKELĖS tęstinė programa. Mokymus vedė instruktorė  Gintarė Pučinskienė. RAKTAI Į SĖKMĘ – lanksti programa, skirta vyresnėms klasėms ir gali būti įgyvendinta įvairiais būdais. Svarbus programos elementas – mokymosi tarnaujant metodika: projektai, kurie yra vykdomi kiekvienais metais ir yra integruojami į bendrą ugdymo turinio kontekstą.

Programa RAKTAI Į SĖKMĘ   susideda iš penkių komponentų: Programos vadovėlio; Mokytojo knygos; Įgūdžių banko; Konsultantų knygos; Mokinio žurnalo ,,Keičiu pasaulį”. 

Mokymosi tarnaujant metodiką rekomenduojama integruoti į akademinius dalykus, tokius kaip socialinius mokslus, sveikatos, kalbų mokymą ir kt. Naudojant Įgūdžių banką, programa taip pat gali būti naudojama kaip socialinių ir emocinių kompetencijų, asmenybės ugdymo pagalbinis kursas.
Pagalbinis modulis Jaunimas ir psichoaktyviosios medžiagos ir mokymosi tarnaujant metodika tarnauja kaip prevencinė priemonė. Taigi, medžiagos praktiniam panaudojimui daug – telieka tikėtis, kad bus galimybės nuosekliai ir prasmingai ją panaudoti.

Esame dėkingi programų instruktorei Gintarei Pučinskienei, Smilgių pedagogų komandai, Smilgių gimnazijos administracijai už sklandų bendradarbiavimą.

Autorius:
Lilija
Pleškienė

Klasių veiklos kuratorė




Ankstesnės naujienos


13-ą 6–8 klasių Raguvos gimnazijos mokinių  (Ugnė Kavaliaskaitė, Rusnė-Martyna Kanoverskytė, Viktorija Noreikaitė, Radvilė Baltuškaitė, Miražas Kupčinskas, Ignas Mulevičius, Jaunius Turulis, Miglė Kavaliauskaitė, Andrėja Arzimanova, Austėja Varnaitė, Gabija Vingilytė...

Nebeįsivaizduoju vasario be išvykos į Knygų mugę. Šešiolika metų su būriu mokinių vasario pabaigoje vykstu į šį skaitytojų „didžiaisiais atlaidais“ vadinamą renginį, o nuo mėnesio pradžios pradedu rinkti lapelius su sąrašais knygų, kurias turėsiu parvežti mamai, kaimynei ar kolegėms...

Vasario 14 dieną vakare, teatro menėje vyko dvyliktokų šimtadienis. Organizatoriai vienuoliktokai abiturientus nuskraidino į saulėtuosius Havajus – daugelio žmonių, išsiilgusių vasaros, svajonių kraštą. 

Kai už lango baltuoja tikra lietuviška žiema, būtų nuodėmė neišnaudoti jos malonumų. Vasario pradžioje tą ir padarė Raguvos gimnazijos pradinių klasių būrelio „Pažinimas per žaidimą“ mokiniai. 

5 klasės mokiniai dalyvavo išvykoje į Panevėžio miesto  dailės galeriją, kuri vykdo plačią edukacinę programą.  Edukacijos dalyviai ne tik turėjo galimybę pamatyti sukauptą  tarptautinių keramikos darbų kolekciją, susipažino  su  šamoto (akmens masės) lipdymo  galimybėmis...