Renginiai

Mokytojų diena

Šių metų spalio ketvirtą dieną, penktadienį, mūsų gimnazijoje buvo minima Tarptautinė mokytojų diena. Ši diena ypatinga tiek mokytojams, tiek mokiniams, o ypač vyriausiems, dvyliktokams, kadangi jie turėjo progą išbandyti savo jėgas dirbdami mokytojais. Pasiruošimas šiai dienai pareikalavo visų sukauptų gebėjimų – organizacinių, komunikacinių, kūrybinių ir daugybės kitų. Mokiniai - mokytojai turėjo tris pamokas: biologiją, kurios metu pažino gyvąją gamtą, dailės terapiją, kurios metu lavino savo vaizduotę pagal Sigutės Ach piešimo metodą ir istoriją, kurios metu prisiminė save mokyklos suole. Visos pamokos buvo skirtingos ir savaip įdomios. Mokytojos Miglė, Inesa ir Maja turėjo sukaupti visą drąsą norėdamos mokytojams pravesti kuo informatyvesnę ir įdomesnę pamoką. Trečiosios pamokos metu taip pat buvo pristatytas dvyliktokų muzikinis – vaizdinis sveikinimas mokytojų dienos proga, įteiktos penkios 2019-2020 m.m. geriausių mokytojų TOP 5 nominacijos. Pritariant visiems mokytojams dvyliktokės atliko dainą „Mano namai”. Mokiniams pamokas vedę mokytojai taip pat nesigailėjo šia galimybe dienai tapti mokytojais. Jų atsiliepimai: 

„Tiesiog buvau savimi. Mokiniai bendravo su manimi kaip su draugu, liepus rodyti šiek tiek daugiau pagarbos, elgdavosi kaip su draugu – mokytoju. Kaip mokytojui pasireikšti daug progų nebuvo, nes mokiau vyresnius – dešimtokus, vienuoliktokus, turbūt jaunesniems mokiniams atrodyčiau kur kas vyresnis, rimtesnis ir panašesnis į mokytoją.”

– Technologijų, automobilio pamokų mokytojas Laurynas

„Sužinojusi, kad turėsiu užimti lietuvių kalbos mokytojos vietą vienai dienai, jaučiausi labai gerai, nes žinojau, kad gausiu jaunesnio amžiaus vaikus. Labai sukti galvos dėl veiklų neturėjau, nes nemažai idėjų pasiūlė mokytoja. Prieš pamokas jaučiau jaudulį, bet pamačiusi, kad vaikai geri, nusiraminau ir pamokos praėjo sklandžiai. Labai džiaugiuosi šia suteikta galimybe, nes buvo labai įdomu kad ir vienai dienai pabūti mokytoja.”

 – Lietuvių kalbos mokytoja Gerda

„Šis darbas reikalauja labai daug kantrybės ir tinkamų bendravimo įgūdžių, nes pradinukai yra dar visai maži ir neretai prisigalvoja įvairiausių šunybių. Pabandyti šį darbą buvo įdomu, bet kasdien dirbti mokytoju turbūt negalėčiau arba, bėgant laikui, tektų priprasti. Su vaikais sutariau puikiai, matėsi, kad šioji neįprasta diena su visai kitokiu mokytoju patiko. Viską įgyvendinti pavyko be didelių rūpesčių. Prasidėjus paskutiniajai pamokai, mokiniams liepiau piešti atvirutes jų auklėtojai, viena mergaitė nupiešė ir įteikė ją net man. Likau tuo sužavėtas ir pasijutau tikru mokytoju.”

–  Ketvirtokų mokytojas Dominykas

„Pamokoms pasiruošti sekėsi gerai, nepaisant to, kad nemažai kartų reikėjo pasitikrinti savo paruoštas pamokas, kad nekiltų jokių nesklandumų. Mokiniai buvo geri, ramūs ir šiltai bendravo, jų tramdyti ar kitaip raminti nereikėjo. Pabūti mokytoja vieną dieną patiko, bet nemanau, jog pasirinkčiau tokią specialybę.”

– Geografijos mokytoja Greta

„Geras jausmas dirbti su mažais vaikais, jie buvo ramūs, todėl nebuvo sunku, nereikėjo itin smarkiai stengtis. Ruošimasis pamokoms neužėmė daug laiko, nes jau senokai planavausi pamokas, žinojau, kad mokysiu pirmokus. Džiaugiausi, kad mokytojams suteikėme poilsio dieną. Jeigu tokios dienos būtų dvi į metus – neatsisakyčiau ir labai nesupykčiau. “

– Pirmokų mokytoja Karolina

„Dirbdama mokytoja supratau, kad tai yra labai sunkus darbas, reikalaujantis kantrybės, tvirtų nervų ir kūrybiškumo. Su mokiniais sekėsi sunkiau, nes teko susidurti su nedidelėmis problemomis. Keli nepaklusnūs mokiniai puikiai išbandė mano organizacinius, kūrybinius ir kalbėjimo gebėjimus, tačiau su problemomis susidoroti pavyko. Vesti pamoką mokytojams buvo didelis iššūkis, nes labai jaudinausi ir norėjau, kad viskas pavyktų kuo geriau. Labai džiaugiuosi, kad pamoka praėjo smagiai ir įdomiai. Nors turiu sau šiek tiek priekaištų, manau, kad pamoką pravesti pavyko.”

– Antrokų ir dailės terapijos mokytoja Inesa

„Dirbdama mokytoja iš pradžių jutau jauduliuką, tačiau darbas ėjosi sklandžiai, tad vėliau tas jaudulys dingo. O bendrauti sekėsi puikiai. “

– Biologijos mokytoja Miglė

Yra trys profesijos, kurių atstovai turi dirbti tik iš pašaukimo – tai gydytojai, dvasininkai ir mokytojai. Pašaukimas yra dalykas, kurio daugelis ieško visą savo gyvenimą, yra tų, kurie savojo pašaukimo taip ir neranda. Šis jausmas – troškimas eiti tik savojo pašaukimo keliu – yra vienas iš paslaptingiausių ir jautriausių jausmų, tą dvyliktokai netruko suprasti ne tik skaitydami kūrinį „Altorių šešėly”, bet ir matydami gyvuosius pavyzdžius, kurie yra visai šalia mūsų. Dirbantiems iš pašaukimo žmonėms nelieka jausti nieko kito, tik pagarbą ir dėkingumą. Būtent todėl tokios dienos yra puiki galimybė šį dėkingumą išreikšti.

Mokytojų atsiliepimai:

„Man labai patiko ši diena. Mokytojai buvo originalūs, kūrybiški. Laikas neprailgo ir nebuvo nuobodu.”

„Organizuota, apgalvota. Pajutau, kad MOKYTOJŲ DIENA.”

„Buvo gera, buvome maloniai ir šiltai globojami. Širdyje pajutau laimę.”

„Mokytojų diena, jūsų, dvyliktokai, dėka buvo tikra šventė. Viskas apgalvota, atsakingai pasiruošta. Dėkoju jums ir jūsų klasės vadovei už ypatingą darbo dieną.“

IVg klasės mokinė Maja Timofejeva

 




Ankstesnės naujienos


Rugsėjo aštuonioliktoji  prasidėjo Raguvos gimnazistų ilgai laukta edukacinė išvyka ,,Šiaurė Lenkija – didingų žygių pėdsakais”. Nors atsikėlėme labai anksti ryte, tačiau vis tiek su šypsenomis pajudėjome iš Raguvos. Autobuse mūsų jau laukė gidas...

Rugsėjo 26 dieną minima Europos kalbų diena. Raguvos gimnazijos moksleiviai kasmet mini šią dieną prisimindami Europos kalbų įvairovę. Šią dieną 4–8 kl. mokiniai vizualizavo anglų, rusų, vokiečių patarles ir posakius. 

Jau tradicija tapęs renginys vyko lietingą, apniukusią rugsėjo tryliktosios dieną, penktadienį, mėnuliui verčiantis į pilnatį. Pati puikiausia diena krikštynoms, tiesa? Nuo pačio ryto vienuoliktokai pajuto švelnų krikštatėvių rūpestingumą – buvo papuošti specialiu užsakymu pasiūtais...

Mokslo metų pradžios šventė dar ir dabar pavadinama Rugsėjo 1-ąja, o nuo 1984 metų – Mokslo ir žinių diena – šiemet trisdešimt penktoji. Ir ką tik atšventę Baltijos kelio trisdešimtmetį,  susiburdami naujų tikslų siekimo pradžiai, nepaprastai šiltą ir šviesią rugsėjo 2-ąją...

Vidurvasaris – kasmet abiturientų išleistuvių metas. Vakar Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje malda ir gerbiamo kunigo Sauliaus Filipavičiaus palaiminti su pašventintais atestatais rankose, gausiais sveikinimais ir palinkėjimais į gyvenimą išlydėti LXXI laidos abiturientai.