Renginiai

Teigiamų emocijų diena mūsų gimnazijoje

Spalio 9 dieną gimnazijoje buvo minima Pasaulinė psichinės sveikatos diena. Tik atvykę į gimnaziją, bendruomenės nariai buvo įtraukti į akciją ,,Apsikabinkime“. Du draugai katinas ir šuo prie durų laukė kiekvieno atėjusio, nesvarbu, ar tai buvo mokinys, ar į mokyklą atvykęs svečias, – visus juos pasveikino stipriu apsikabinimu ir linkėjo geros dienos.

Po dviejų pamokų, pertraukos metu, aštuoniose gimnazijos erdvėse vyko terapiniai užsiėmimai. Pradžioje mokiniai juose dalyvavo nedrąsiai. Vėliau veikla susidomėjo ir veikloje dalyvavo didžioji dalis gimnazijos mokinių. Mokiniai noriai vėrė rožinį iš karoliukų, klausydami gamtos garsų vėlė veltinių muilą, gėrė arbatą ir žaidė stalo žaidimus. Ketvirtame gimnazijos aukšte veikė spalvos ir garsų terapinis užsiėmimas, kuriame dalyviai pasijuto tarsi tikrame kosmose. Bibliotekoje vyko pasakų terapijos užsiėmimas, ypač populiarus tarp pradinių klasių mokinių. Trečiame gimnazijos aukšte mokiniai skubėjo į muzikos terapinį užsiėmimą. O pailgintos dienos grupėje norintys galėjo pasidžiaugti jūros kiaulyte ir triušiukais. Gimnazijos darbuotojai laisvu laiku užsiėmė masažų terapija. Masažai buvo atliekami įvairių masažuoklių, kuriuos bendruomenes nariai atsinešė tą dieną į darbą, pagalba.

Dienos pabaigoje tikslinė mokinių grupė dalyvavo tapybos ant vandens terapiniame užsiėmime, kurį dovanojo Visuomenės sveikatos biuras. Pirmą kartą veikloje dalyvavę mokiniai džiaugėsi netikėtai atskleistais meniniais gabumais, galėdami išmėginti naują techniką.

Einant į namus tą trečiadienio popietę kai kuriems mokiniams pasisekė būti dar sykį apkabintiems katinėlio ir šuniuko, kurie linkėjo būti visuomet geros nuotaikos ir atrasti savo mėgiamą veiklą.

Autorius:
Giedrė
Šuminskaitė

Vyresnioji socialinė pedagogė




Ankstesnės naujienos


Spalio 3–6 dienomis Lietuvos rinktinės vaikų komanda, į kurią buvo pakviestas Raguvos gimnazijos mokinys Miražas Kupčinskas, dalyvavo tarptautinėse sportinio turizmo varžybose „Volynė“ Lucke, Ukrainoje. Dar į rinktinę pateko vienas mokinys iš Panevėžio ir du iš Vilniaus. 

Spalio 2 d. Naujamiestyje vyko rajono bendrojo ugdymo mokyklų mokinių rudens kroso varžybos. Šiose varžybose dalyvavo ir puikiai pasirodė Raguvos gimnazijos mokiniai: 500 m distancijoje trečią vietą iškovojo Gabrielė Samsonaitė, 800 m distancijoje merginų grupėje...

Rugsėjo 28–29 d. Vilniuje, LMNŠC gamtinio ir ekologinio ugdymo skyriaus teritorijoje, vyko šalies mokinių turizmo technikos varžybos „Auksinis ruduo 2019“ ir Kelionių sezono uždarymo sąskrydis – privalomas Lietuvos keliautojų sporto daugiakovės čempionato etapas. 

Spalio 1d., trečios klasės mokiniai dalyvavo daržovių ir vaisių lenktynėse. Prieš lenktynes vaikai pažiūrėjo informatyvų filmuką apie valgymo įpročius, sveikus produktus bei jų naudą, taip pat prisiminė kaip turi atrodyti pusryčiai, pietūs bei vakarienė, susipažino su priešpiečių dėžute.

Šių metų spalio ketvirtą dieną, penktadienį, mūsų gimnazijoje buvo minima Tarptautinė mokytojų diena. Ši diena ypatinga tiek mokytojams, tiek mokiniams, o ypač vyriausiems, dvyliktokams, kadangi jie turėjo progą išbandyti savo jėgas dirbdami mokytojais.