Renginiai

Lietuvių kalbos dienos

Lietuvių kalbos dienos skiriamos tam, kad atkreipume dėmesį į valstybinės kalbos svarbą, norėtume rūpintis savo šnekamąja ir rašomąja kalba. Jos vykdomos tarp dviejų valstybingumo švenčių, tai puiki galimybė kiekvienam pašvęsti atliekant kad ir mažą, bet reikšmingą darbą ir patobulinant save gimtosios kalbos vartojimo srityje.

Raguvos gimnazijoje jau tradicija tapo rašyti dailyraštį. Šiais metais jis paskirtas Mokyklų bendruomenių metams, todėl buvo pakviesti dalyvauti mokinių šeimos nariai, mokytojai. Tekstas dailyraščiui parinktas neatsitiktinai – minėjome poeto ir partizano Broniaus Krivicko 100-ąsias gimimo metines, o jo kapas netoli Raguvos. Taigi rašydami tekstą apie didvyriškumą įvertinome lietuvių ryžtą kovoti už laisvę, o ta kova vyko taip arti mūsų.

Dailiai nurašyti B. Krivicko tekstą tikrai reikėjo pastangų, laiko. Bet kaip smagu matyti rezultatą! Visi darbai eksponuojami kabinetuose, koridoriuose, jie aptarinėjami, jais domimasi. Puikiai parašyti skatina pasitempti. O geriausia yra tai, kad dirbome kartu: iniciatyvą palaikė ir rusų kalbos, vokiečių kalbos mokytojos ir tų kalbų besimokantys mokiniai. Malonu matyti ne tik mokinių, bet ir tėvelių, globėjų, tetų, močiučių, senelių, buvusių mokinių raštus. Dirbti kartu visada smagiau.

Autorius:
Violeta
Žudienė

lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė




Ankstesnės naujienos


Kovo 9 d. Panevėžio m. savivaldybės II a. konferencijų salėje vyko Lietuvos moksleivių sąjungos Panevėžio mokinių savivaldų informavimo centro (toliau - LMS PMSIC) ataskaitinis mokinių savivaldų forumas (toliau - MSF).

Vasario 28 dieną Kauno technologijos universiteto Panevėžio technologijų ir verslo fakultete vyko moksleivių kūrybinio konkurso „Intelektus” finalinis renginys. Šiame konkurse taip pat dalyvavo ir mūsų gimnazijos moksleivių komanda – „Elektromagnatai”.

Kovo 7 d. Raguvos gimnazijos sporto salėje vyko šalies mokinių turizmo technikos čempionato antrasis etapas, turizmo technikos varžybos uždarose patalpose „Raguva 2020“, skirtos...

Šv. Florijono aikštė, nuo ryto išprausta lietaus, laukė ne tik Raguvos gimnazijos bendruomenės narių, bet ir svečių – 12.00 val. prasidėjo ilgai laukta Kaziuko mugė. Išradingai tradicijas puoselėjantis Kaziukas sukosi it vijurkas, jam talkino Kazytė.

Vasario 14, Valentino dieną, Raguvos gimnazijoje vyko dvyliktokų šimtadienis – Šimtoskarų apdovanojimai. Šventės metu dvyliktokai žengė raudonu kilimu atsiimti Oskarų už jiems skirtas nominacijas ir taip pat parodė savo dainavimo, šokimo, vairavimo taisyklių žinojimo...