Pranešimai

Mokslinis – praktinis seminaras P. Mašioto skaitymai

Gruodžio mėnesį  Vilniuje  Nacionalinėje Mažvydo bibliotekoje kaip ir kasmet vyko mokslinis – praktinis seminaras  P. Mašioto skaitymai XXX, tema „Vertybių kaita XXI a. vaikų ir paauglių literatūroje“.

Renginyje  dalyvavo ir mūsų gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos metodininkės  Violeta Žudienė ir Rita Karpavičienė, bibliotekininkė Dalia Karaliūnienė. Knygų mylėtojos į  P. Mašioto skaitymus važiuoja kasmet ir parsiveža daug naujienų.

Ne pirmą kartą susirinkusieji seminaro dalyviai girdėjo ir mūsų gimnazijos mokytojos Ritos Karpavičienės pranešimą. Pernai moksliniame – praktiniame seminare buvo aptartos ir mitologinės struktūros,  jų funkcija, tautosakos sklaida knygose, patekusiose į sąrašą „Šimtas knygų vaikams ir Lietuvai“, erdviniai lietuvių vaikų literatūros parametrai: namai ir  pasaulis. O šiemet buvo aptarta XXI a. vertybių kaita vaikų ir paauglių literatūroje.

Prano Mašioto skaitymai – tradicinis mokslinis – praktinis seminaras, kurį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas ir IBBY Lietuvos skyrius rengia jau trisdešimtą  kartą. Dėkojame mūsų gimnazijos mokytojai Ritai Karpavičienei už galimybę bendradarbiauti su IBBY Lietuvos skyriumi, už prasmingą atstovavimą gimnazijai.

Seminaro medžiaga ir vaizdo įrašas

Nuotrauka Vygaudo Juozaičio

Autorius:
Lilija
Pleškienė

Klasių veiklos kuratorė




Ankstesnės naujienos


Š. m. gruodžio 18 d. Panevėžio rajono savivaldybės didžiojoje salėje vyko geriausių 2018 m. rajono sportininkų ir trenerių pagerbimo šventė. Geriausius rajono sportininkus sveikino rajono meras, mero pavaduotojas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas, gimnazijų direktoriai. 

Nuo sausio 7 d. gimnazijos mokinių parlamento prezidento pareigas eiti išrinktas II g klasės mokinys Paulius Vaičiulis. Jo pavaduotoja – II g klasės mokinė Ernesta Saldytė. Sveikiname naujai išrinktą prezidentą ir jo pavaduotoją. Linkime visokeriopos sėkmės įgyvendinant rinkiminę programą.

6 klasės mokiniai  Kristinos Čiplienės (Mantės mamos) buvo  pakviesti apsilankyti   Respublikinėje Panevėžio ligoninėje. Kelionę pradėjome nuo dispečerinės,  

Š. m. gruodžio 7 d. Vilniuje, Karaliaus Mindaugo pagrindinėje mokykloje, vyko 2018 m. Lietuvos mokinių turizmo technikos čempionato nugalėtojų ir prizininkų pagerbimo šventė. Apdovanoti mokiniai ir komandos penkiose grupėse...