Renginiai

Naktis bibliotekoje

Spalis – mokyklų bibliotekų mėnuo, tad jį minėdami, gražų ir ramų 26 dienos vakarą Raguvos gimnazijos 3 klasės mokiniai antrą kartą rinkosi į biblioteką turiningai ir neįprastai praleisti naktį. Prie renginio prisidėjo dvi klasės mokinių mamos.

Pagal Kakės Makės receptų knygą „Tinginį“ su vaikais gamino mama Jurgita. Vaikai išsijuosę minkė tešlą, naudodami įvairias formeles spaudė sausainius. Juos kepė su mama Rita. Sausainiukai iškepė labai gardūs. Vakarienę mokiniai irgi ruošė patys. Pasiskirstę pareigomis gamino picas. Tai buvo puiki patirtis!

Pasistiprinę vaikai žaidė įvairius žaidimus. Sporto salėjė vyko kvadrato varžybos, skirtos Lietuvos šimtmečio paminėjimui: skėčiai – dekoracijos, su Lietuvos metų laikais,  atskleidė, kokia  graži, turtinga mūsų gamta. O labiausiai visi laukė užduoties su prožektoriais. Džiugu, jog  tamsos baimė buvo įveikta. Džiugu ir drauge žaisti vėlų vakarą.

Be to, šiais metais buvo ieškota ir laiškų. Surastuose laiškuose mokiniai skaitė trumpą informaciją apie Raguvos pašto istoriją. Mokytoja Angelė dar papasakojo, kaip buvo anksčiau gabenama spauda, laiškai. Pasakojime vaikus daug kas stebino, atrodė neįtikėtina.

Po visų užsiėmimų mokiniai patys nusprendė, kada eis miegoti. Patiesę čiužinius ir įsirengę jaukią poilsio vietą, visi žiūrėjo animacinį filmą „Koko“. Ryte, prie arbatos puoduko kalbant apie patirtus įspūdžius, kad ir nuvargusios, bet spindinčios akys ir šypsenos veiduose reiškė, kad naktis bibliotekoje buvo nepaprasta. Svarbiausia – ji buvo šilta ne tik už lango – šiltas buvo ir dalyvių bendravimas. Ši naktis bibliotekoje ilgam išliks dalyvių atmintyje, nes tai – iššūkis ir nauja patirtis: vaikams džiaugsmas išbandžius savo jėgas ir nepakartojami įspūdžiai.

Pradinių klasių mokytoja A. Kizienė ir bibliotekininkė D. Karaliūnienė




Ankstesnės naujienos


Lapkričio  6 d., suburdami smalsiausius mokytojus ir II g klasės mokinius į patyriminio mokymo projekto užsiėmimus, pasikvietėme UAB „Binarus“ atstovą Vidmantą Mačiukėną. Įsitikinome patys, kad trimačiai spausdintuvai gali atspausdinti beveik bet ką.

4 klasės mokiniai savo mokytojos ir Urtės tėvelių Lilijos bei Mindaugo Pleškų iniciatyva spalio 19 d. vyko į edukacinę-pažintinę išvyką. Aplankė Vilniaus Gedimino prospekte įsikūrusį Europos informacijos centrą, taip pat Lietuvos Respublikos Prezidentūrą, grožėjosi sostinės senamiesčiu.

Jau kelis metus iš eilės spalio mėnesį Lietuvoje vyksta Vokiečių kalbai skirti renginiai „Ö kaip vokiškai?“. Šia iniciatyva siekiama pabrėžti vokiečių kalbos vaidmenį Lietuvos švietimo ir kultūros įstaigose, versle ir kitose gyvenimo srityse. 

Spalio 19 d. Raguvos gimnazijoje, kuri yra projekto įgyvendinimo partneris, TAU Raguvos ir Šilų fakultetų klausytojams vyko fizinio aktyvumo renginys „Amžius sportui ne riba“. Tai Vietos veiklos grupės projektas „Sveikatos kodas – aktyvi Panevėžio rajono bendruomenė“, įgyvendinamas...

Spalio 18 d. pradinių klasių mokiniams vyko netradicinio ugdymo diena – „Rudenėlio šventė“. Mokiniai žaidė žaidimus, dainavo dainas apie rudenį, improvizavo. Pasitelkę kūrybišką vaizduotę rudens grožį perteikė savo piešiniuose.