Renginiai

Šimtadienis – Havajuose

Vasario 14 dieną vakare, teatro menėje vyko dvyliktokų šimtadienis. Organizatoriai vienuoliktokai abiturientus nuskraidino į saulėtuosius Havajus – daugelio žmonių, išsiilgusių vasaros, svajonių kraštą. Dvyliktokai į Havajus nuskrido nemokamai, tačiau už šią dovaną vietiniams gyventojams turėjo parodyti programą, kurioje atsispindėtų abiturientų muzikiniai, vaidybiniai ir kalbos mokėjimo sugebėjimai. Patys havajiečiai labai svetingai pasitiko abiturientus ir padėjo jiems atlikti skirtąsias užduotis.

Atvykę į Havajus abiturientai persikūnijo į populiariausius Lietuvos ir užsienio atlikėjus bei grupes, pademonstravo savo užsienio kalbų mokėjimą. Pasibaigus programai, abiturientams buvo įteikti pusatestačiai už pirmuosius išlaikytus egzaminus ir kalendorius, kuris skaičiuos paskutiniąsias dvyliktokų dienas mokyklos suole.

Pasibaigus šventinei programai visi organizatoriai, abiturientai ir svečiai vaišinosi havajietiškomis vaišėmis. Organizatoriai džiaugiasi pasisekusiu renginiu ir dvyliktokų šypsenomis.

Straipsnio autorė: Maja Timofejeva

Nuotraukų autorius: Donatas Šikšna




Ankstesnės naujienos


Kai už lango baltuoja tikra lietuviška žiema, būtų nuodėmė neišnaudoti jos malonumų. Vasario pradžioje tą ir padarė Raguvos gimnazijos pradinių klasių būrelio „Pažinimas per žaidimą“ mokiniai. 

5 klasės mokiniai dalyvavo išvykoje į Panevėžio miesto  dailės galeriją, kuri vykdo plačią edukacinę programą.  Edukacijos dalyviai ne tik turėjo galimybę pamatyti sukauptą  tarptautinių keramikos darbų kolekciją, susipažino  su  šamoto (akmens masės) lipdymo  galimybėmis...

Vasario 7 dieną gimnazijos III–IV g klasių mokiniai turėjo galimybę apsilankyti  Vilniuje vykusioje  studijų mugėje „Studijos 2019”. Daugiau nei 200 universitetų, kolegijų iš Lietuvos ir užsienio, profesinių mokyklų kvietė susipažinti su siūlomomis programomis. 

Vasario 5 d. nuo seno lietuviai garbino ugnies deivę Gabiją ir kasdieninį maistą – duoną. Šią dieną buvo kepama duona, atliekamos aukojimo apeigos Žemynai ir Žemėpačiui. Atėjus krikščionybei senoji lietuvių Duonos šventė sutapatinta su Šv. Agotos varduvėmis. 

Septintus metus iš eilės užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras kartu su Sveikatos apsaugos ministerija, Švietimo ir mokslo ministerija bei Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacija šį rudenį pakvietė prisijungti prie gražios iniciatyvos. Prisijungėme!