Renginiai

Vasaris = Knygų mugė!

Nebeįsivaizduoju vasario be išvykos į Knygų mugę. Šešiolika metų su būriu mokinių vasario pabaigoje vykstu į šį skaitytojų „didžiaisiais atlaidais“ vadinamą renginį, o nuo mėnesio pradžios pradedu rinkti lapelius su sąrašais knygų, kurias turėsiu parvežti mamai, kaimynei ar kolegėms...

Ir šiemet (vasario 22-ąją) pilnas autobusas tradiciškai pasuko Vilniaus link. Parodų ir kongresų centre LITEXPO vykstančioje mugėje praleidę kiek daugiau nei tris valandas, paskui dar dalyvavome pusantros valandos ekskursijoje po Bernardinų istorinį-architektūrinį ansamblį. Tokia išvykos programa ne vienam tapo iššūkiu, bet geriau kartą pamatyti, nei šimtąkart išgirsti... Žinoma, užsukome į „Big‘ą“, kad picų kepėjai darbo nepritrūktų:-)

Vieniems labiausiai patiko muzikos salė, kiti džiaugėsi sutikę garsenybių, gavę autografų, dar kiti – prisipirkę knygų. O man labiausiai įsiminė tai, kad ne vienas nepažįstamas žmogus, pokalbyje išsitarus, jog esame iš Raguvos, sakė ją žinantis, nes kadaise ją garsino sportininkai, o  dabar – puiki dainininkė! Džiugu!

Gimnazijos bibliotekai tradiciškai parvežėme dovanų. Tai naujausias Astridos Lindgren knygos „Rasmusas klajūnas“ leidimas ir „Rubinaičio“ žurnalo priedas „Mokiniams rekomenduojamos knygos“ (jame paminėta ir mūsų gimnazija).

(Nuotraukoje nėra trijų išvykos dalyvių...)

Autorius:
Rita
Karpavičienė

lietuvių kalbos mokytoja metodininkė




Ankstesnės naujienos


Vasario 14 dieną vakare, teatro menėje vyko dvyliktokų šimtadienis. Organizatoriai vienuoliktokai abiturientus nuskraidino į saulėtuosius Havajus – daugelio žmonių, išsiilgusių vasaros, svajonių kraštą. 

Kai už lango baltuoja tikra lietuviška žiema, būtų nuodėmė neišnaudoti jos malonumų. Vasario pradžioje tą ir padarė Raguvos gimnazijos pradinių klasių būrelio „Pažinimas per žaidimą“ mokiniai. 

5 klasės mokiniai dalyvavo išvykoje į Panevėžio miesto  dailės galeriją, kuri vykdo plačią edukacinę programą.  Edukacijos dalyviai ne tik turėjo galimybę pamatyti sukauptą  tarptautinių keramikos darbų kolekciją, susipažino  su  šamoto (akmens masės) lipdymo  galimybėmis...

Vasario 7 dieną gimnazijos III–IV g klasių mokiniai turėjo galimybę apsilankyti  Vilniuje vykusioje  studijų mugėje „Studijos 2019”. Daugiau nei 200 universitetų, kolegijų iš Lietuvos ir užsienio, profesinių mokyklų kvietė susipažinti su siūlomomis programomis. 

Vasario 5 d. nuo seno lietuviai garbino ugnies deivę Gabiją ir kasdieninį maistą – duoną. Šią dieną buvo kepama duona, atliekamos aukojimo apeigos Žemynai ir Žemėpačiui. Atėjus krikščionybei senoji lietuvių Duonos šventė sutapatinta su Šv. Agotos varduvėmis.