Renginiai

„J'adore Paris“

Raguvos gimnazijoje kasmet kovo mėnesį minima Frankofonijos diena. Šiemet trys aštuntokai M. Miliauskas, L. Kavaliauskas, L.Muznikas, paminėdami Frankofonijos dieną, kūrė plakatą apie Paryžių. Mokiniams prancūzų kalba yra antroji užsienio kalba ir jie pastebėjo, kad ši kalba retai sutinkama: radijo stotys Lietuvoje beveik neleidžia prancūzų dainų, retas filmas, rodomas per televiziją yra prancūzų kalba, mokiniai prisiminė tik keletą animacinių filmų sukurtų prancūzų (Asteriksas ir Obeliksas, Paryžiaus katedros kuprius). Šios priežastys lemia vis mažėjantį susidomėjimą prancūzų kalba. L. Muznikas teigė, kad jam tikrai būtų smagu ir įdomu, jei radijo stotys leistų daugiau dainų prancūzų kalba, nes dabar atrodo, jog be anglų kalbos kitų kalbų nebėra.

Visi trys mokiniai norėtų aplankyti Paryžių, turtingą muziejais, bažnyčiomis; paklaidžioti siauromis gatvelėmis ir pasimėgauti geru maistu.

 

Autorius:
Eglė
Balsienė

anglų kalbos mokytoja metodininkė, projekto kuratorė




Ankstesnės naujienos


Kovo 7 d. Raguvos gimnazijoje vyko kvalifikacijos tobulinimo renginys „Bendrųjų bei  dalykinių kompetencijų ugdymas siekiant ugdymo kokybės pradinėse klasėse“. Renginyje dalyvavo  Vilniaus kolegijos Pedagogikos fakulteto Pradinio ugdymo pedagogikos studentės ir dėstytojos.  

Vasario 27 d. gimnazijos Teatro menėje vyko pradinių klasių mokinių meninio skaitymo konkursas „Mano kraštas“, skirtas Lietuvos Vietovardžių metams paminėti. Konkurse dėl prizinių vietų varžėsi 24 mokiniai.. 

Saulėtą kovo 6 d. būrelis Raguvos gimnazijos mokinių keliavo į netoliese esančią Raguvos Dievo Motinos Gimimo cerkvę, kurioje netradicinę pamoką vedė tėvas Fiodoras. Dalis šeštos, aštuntos ir III gimnazijos klasių mokinių drauge su istorijos ir tikybos mokytojomis...

Sausio 8, 14 dienomis 6–7kl. moksleiviams buvo vedama pamoka apie internetinę priklausomybę. Mokiniams buvo perskaitoma tam tikra situacija iš kitų paauglių gyvenimo. Diskusijos metu ją išanalizavo, balsavo arba už arba prieš, savo nuomonę pagrįsdami.

Kovo 8 d. mūsų gimnaziją aplankė „Mobili Bioklasė“. ,,Mobili bioklasė“– bendras Vilniaus universiteto ir kompanijos „Thermo Fisher Scientific Baltics“ projektas. Ši laboratorija ant ratų supažindina Lietuvos moksleivius su naujausiais biomokslų pasiekimais.