Renginiai

Raguvos Kaziuko mugė

Tradicinė Raguvos Kaziuko mugė šiemet sutapo su Užgavėnėmis. Kovo 5 d. į miestelio centro aikštę susirinko ne tik prekeiviai, pirkėjai, bet ir Užgavėnių persirengėliai bei šiaip mėgstantys pasi žmonėti svečiai.

Nei žvarbus vėjas, nei su pertraukomis purškiantis lietus neišgąsdino šventės dalyvių. Jaunieji gimnazijos meistreliai prekiavo savo gamintais medžio dirbiniais, iš aplinkinių vietovių atvykusios šeimininkės – skaniais sūriais, riestainiais, medumi ir jo gaminiais. Šauniausios gaspadinės vaišino karšta arbata, koše ir vietoje kepta kiaušiniene. Smalsu buvo stebėti kepamą šakotį ir jį ragauti.  Kaziukas su Kazyte organizavo žaidimus, estafetes. Gavėnai šauniai šoko, o Lašininis su Kanapiniu kovojo iki paskutinio atodūsio. Visiems buvo linksma!

Mūsų Kaziuko mugę aplankė Lietuvos Respublikos Seimo narė Guoda Burokienė, rajono meras Povilas Žagunis, bendruomenių seniūnijų seniūnai.

Dėkojame Raguvos seniūnijos centro, gimnazijos darbuotojams už pagalbą organizuojant, pasak mero, didžiausią Panevėžio rajono Kaziuko mugę.

Autorius:
Algirdas
Rutkauskas

Jaunųjų meistrelių ir Meistrelių būrelio vadovas Algirdas Rutkauskas




Ankstesnės naujienos


Kovo 13 d. Panevėžio rajone nuo pat ryto mokymus vedė žurnalo „Reitingai“ vyriausiasis redaktorius, Žurnalistinių tyrimų ir konsultacijų grupės vadovas Gintaras Sarafinas. Svečias stažavosi Jungtinėje Karalystėje, Vokietijos, Italijos, Švedijos mokyklose.

Raguvos gimnazijoje kasmet kovo mėnesį minima Frankofonijos diena. Šiemet trys aštuntokai M. Miliauskas, L. Kavaliauskas, L.Muznikas, paminėdami Frankofonijos dieną, kūrė plakatą apie Paryžių. 

Kovo 7 d. Raguvos gimnazijoje vyko kvalifikacijos tobulinimo renginys „Bendrųjų bei  dalykinių kompetencijų ugdymas siekiant ugdymo kokybės pradinėse klasėse“. Renginyje dalyvavo  Vilniaus kolegijos Pedagogikos fakulteto Pradinio ugdymo pedagogikos studentės ir dėstytojos.  

Vasario 27 d. gimnazijos Teatro menėje vyko pradinių klasių mokinių meninio skaitymo konkursas „Mano kraštas“, skirtas Lietuvos Vietovardžių metams paminėti. Konkurse dėl prizinių vietų varžėsi 24 mokiniai.. 

Saulėtą kovo 6 d. būrelis Raguvos gimnazijos mokinių keliavo į netoliese esančią Raguvos Dievo Motinos Gimimo cerkvę, kurioje netradicinę pamoką vedė tėvas Fiodoras. Dalis šeštos, aštuntos ir III gimnazijos klasių mokinių drauge su istorijos ir tikybos mokytojomis...