Renginiai

„Vaiko konstitucijos pamoka“

Kovo 12 dieną visoje Lietuvoje daugiau nei 100 mokyklų penktokams buvo organizuojama  „Vaiko konstitucijos pamoką“.

Raguvos gimnazijos penktokai dėkodami Panevėžio rajono Vaiko teisių apsaugos skyriui už gautas dovanas – knygeles „Vaiko konstitucija“ taip pat dalyvavo pamokoje. Ją vedė gimnazijos socialinė pedagogė.

Pamokos metu penktokams buvo paaiškinta, dėl kokių priežasčių ir kada buvo pradėta kalbėti apie vaiko teises. Vėliau, vartant gautą knygelę, kuri parengta vadovaujantis Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencija, aptartos vaiko teises, prisimintos pareigas ne tik savo šeimai ir mokyklai, bet ir savo valstybei. Mokiniams buvo priminta, kad svarbu būti sąžiningais, atsakingais, aplinkiniams neabejingais piliečiais, nuo kurių priklausys ir Lietuvos ateitis.

Kalbant apie pilietiškumą, buvo priminta, kur ir kaip kreiptis pagalbos, iškilus problemai namuose, mokykloje, viešoje vietoje.

Autorius:
Giedrė
Šuminskaitė

Vyresnioji socialinė pedagogė




Ankstesnės naujienos


Vasario 23 d. Kėdainių rajono Akademijos gimnazijoje vyko tarptautinės turizmo technikos varžybos uždarose patalpose „Akademija 2019“. Šiais metais neliko kalnų turizmo, todėl visos komandos varžėsi pėsčiųjų turizmo grupėje. 

Tradicinė Raguvos Kaziuko mugė šiemet sutapo su Užgavėnėmis. Kovo 5 d. į miestelio centro aikštę susirinko ne tik prekeiviai, pirkėjai, bet ir Užgavėnių persirengėliai bei šiaip mėgstantys pasi žmonėti svečiai.

Kovo 13 d. Panevėžio rajone nuo pat ryto mokymus vedė žurnalo „Reitingai“ vyriausiasis redaktorius, Žurnalistinių tyrimų ir konsultacijų grupės vadovas Gintaras Sarafinas. Svečias stažavosi Jungtinėje Karalystėje, Vokietijos, Italijos, Švedijos mokyklose.

Raguvos gimnazijoje kasmet kovo mėnesį minima Frankofonijos diena. Šiemet trys aštuntokai M. Miliauskas, L. Kavaliauskas, L.Muznikas, paminėdami Frankofonijos dieną, kūrė plakatą apie Paryžių. 

Kovo 7 d. Raguvos gimnazijoje vyko kvalifikacijos tobulinimo renginys „Bendrųjų bei  dalykinių kompetencijų ugdymas siekiant ugdymo kokybės pradinėse klasėse“. Renginyje dalyvavo  Vilniaus kolegijos Pedagogikos fakulteto Pradinio ugdymo pedagogikos studentės ir dėstytojos.