Renginiai

Susitikimas su biofizikos studente Justina Žvirblyte

Prieš ketverius metus baigusi Raguvos gimnaziją, Justina Žvirblytė pasirinko biofizikos studijas Vilniaus Universitete. Dabar jau ketvirto kurso studentė kovo 29 dieną atvyko į gimnaziją pasidalinti savo patirtimi ir įspūdžiais iš stažuotės NASA Ames mokslinių tyrimų centre, kuriame ji turėjo galimybę tyrinėti „Kaulų ir ląstelės signalinių kelius".

Justina susirinkusiems IIIg–IVg klasių mokiniams bei „Space Camp Turkey" projekto dalyviams pristatė savo veiklą Ames mokslinių tyrimų centre: atliktus mokslinius tyrimus ir jiems reikalingas priemones, šių tyrimų svarbą žmonijai (kamieninių ląstelių tyrinėjimai svarbūs aiškinantis ligų kilmę bei jų gydymą, žmogaus išgyvenimo ir prisitaikymo kosmose galimybes ir kt.). Stažuotės metu Justina spėjo atlikti tiriamąjį darbą ir pakeliauti – aplankė San Francisko Amerikos lietuvių mokyklą „Genys", keliavo po Yosemit"o nacionalinį parką, grožėjosi Didžiuoju Kanjonu bei Ramiojo vandenyno pakrantėmis.

Gimnazistams Justina pasakojo kryptingai siekusi patekti į Stažuotę NASA Ames tyrimų centre. Būdama antrame kurse ji nepateko, tačiau trečiame kurse ji dar kartą bandė ir džiaugėsi praėjusi atranką. Ames tyrimų centre ji buvo viena iš 18 studentų iš viso pasaulio, kurie turėjo galimybę dirbti su naujausiomis technologijomis, atlikti pasirinktos temos/problemos tyrimus. Susitikimo dalyvius Justina patikino, kad svarbu ne tik norėti ir svajoti bet ir kantriai ir kryptingai dirbti, jei nori įgyvendinti savo siekius. 

Autorius:
Eglė
Balsienė

anglų kalbos mokytoja metodininkė, projekto kuratorė




Ankstesnės naujienos


2019 m. Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkurse „Tramtatulis“ Raguvos kultūros centrui atstovavo  mūsų gimnazijos 4 klasės mokinė Gabrielė Padelevičiūtė ir IIg klasės mokinys, MP prezidentas Paulius Vaičiulis. 

Kaip ir kitos Lietuvos mokyklos, ir mes, dalyvavome tarptautiniame mokyklų bibliotekų projekte „Baltų literatūros savaitė“. Užsiėmimai vyko kovo 25, 26, 28 dienomis. Aktyviausiai dalyvavo 1-4 klasių mokiniai. Projekto metu daugiausiai dėmesio skyrėme latvių rašytojui J. Zvirgzdiniui...

Džiaugiamės gimnazijos jaunųjų dviratininkų saugaus eismo komanda ir jos vadovu Algirdu Rutkausku, gavę  laišką iš LAS vadovo Gintaro Urbono, kuriame dėkojama už bendradarbiavimą.

Kovo 23 d. Vilniuje, Montis Magia laipiojimo salėje,  vyko kalnų kelionių technikos ir alpinizmo varžybos „Montis Magia taurė 2019“. Į varžybas susirinko 5 jaunių, 5 jaunučių ir 6 vaikų komandos iš Lietuvos (Vilniaus, Panevėžio, Klaipėdos, Panevėžio r.) ir Latvijos. 

Ketverius metus sulaukiame puikių įvertinimų iš konkurso „Mano žemėlapis Lietuvai“ organizatorių. Šiemet konkurse buvo pateikta 15 skaitmeninių žemėlapių, sukurtų panaudojant skirtingus kūrimo įrankius. Konkurso laureate 5-6 klasių kategorijoje pripažinta mūsų gimnazijos...