Renginiai

Puikūs įvertinimai konkurse „Mano žemėlapis Lietuvai“

Ketverius metus sulaukiame puikių įvertinimų iš konkurso „Mano žemėlapis Lietuvai“ organizatorių. Šiemet konkurse buvo pateikta 15 skaitmeninių žemėlapių, sukurtų panaudojant skirtingus kūrimo įrankius. Konkurso laureate 5-6 klasių kategorijoje pripažinta mūsų gimnazijos 6 klasės mokinė  Rusnė Martyna Kanoverskytė, sukūrusi ir pristačiusi darbą  „Šmaikščiausi Lietuvos vietovardžiai“ ir pelniusi garbingą  II vietą.

Šiemet buvo mestas iššūkis ir mokytojams, kurie dalyvavo konkurse, – jie turėjo pristatyti  parengtą pamoką, kurioje būtų taikomos GIS technologijos, o pamoka atitiktų bendrojo ugdymo turinį. Džiugu, kad ir Rusnės Martynos mokytojos Aušros Skrebienės pamoka „Azijos šalių pristatymai“ buvo įvertinta kaip geriausia pamoka, kurioje panaudojami įvairūs skaitmeniniai įrankiai.

Visus darbus vertino kompetentinga komisija: „Hnit-Baltic“ (oficialus pasaulinės GIS kūrėjos Esri Baltijos šalių atstovas) specialistai, Ugdymo plėtotės centro, Vilniaus Universiteto Geomokslų instituto Kartografijos ir geoinformatikos katedros, Lietuvos geografų draugijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro darbuotojai, pedagogai.

„Konkurso „MANO ŽEMĖLAPIS LIETUVAI“ idėja skatina visą mokyklą – mokinį, klasę, mokytoją – telktis naujam, kūrybingam ir prasmingam darbui, todėl kviečiame jungtis prie žemėlapių kūrėjų rato ir kitais metais dalyvauti konkurse.

Dėkojame geografijos mokytojai Aušrai Skrebienei už iniciatyvumą ir linkime sėkmės įgyvendinant idėjas.

„Šmaikščiausi Lietuvos vietovardžiai“

„Azijos šalių pristatymai“

Administracija




Ankstesnės naujienos


Kovo 12 dieną visoje Lietuvoje daugiau nei 100 mokyklų penktokams buvo organizuojama  „Vaiko konstitucijos pamoką“. Raguvos gimnazijos penktokai dėkodami Panevėžio rajono Vaiko teisių apsaugos skyriui už gautas dovanas – knygeles  „Vaiko konstitucija“ taip pat dalyvavo pamokoje. 

Vasario 23 d. Kėdainių rajono Akademijos gimnazijoje vyko tarptautinės turizmo technikos varžybos uždarose patalpose „Akademija 2019“. Šiais metais neliko kalnų turizmo, todėl visos komandos varžėsi pėsčiųjų turizmo grupėje. 

Tradicinė Raguvos Kaziuko mugė šiemet sutapo su Užgavėnėmis. Kovo 5 d. į miestelio centro aikštę susirinko ne tik prekeiviai, pirkėjai, bet ir Užgavėnių persirengėliai bei šiaip mėgstantys pasi žmonėti svečiai.

Kovo 13 d. Panevėžio rajone nuo pat ryto mokymus vedė žurnalo „Reitingai“ vyriausiasis redaktorius, Žurnalistinių tyrimų ir konsultacijų grupės vadovas Gintaras Sarafinas. Svečias stažavosi Jungtinėje Karalystėje, Vokietijos, Italijos, Švedijos mokyklose.

Raguvos gimnazijoje kasmet kovo mėnesį minima Frankofonijos diena. Šiemet trys aštuntokai M. Miliauskas, L. Kavaliauskas, L.Muznikas, paminėdami Frankofonijos dieną, kūrė plakatą apie Paryžių.