Renginiai

Svečiai iš Kauno sporto muziejaus

Balandžio 2 d. 5–Ig klasių mokinius į susitikimą pasakojimui apie sporto istorijos epizodus sukvietė Pranas Majauskas – buvęs sunkiaatletis, jėgos trikovininkas, treneris, sporto organizatorius, Lietuvos sporto muziejaus direktorius. Pranas Majauskas visą gyvenimą siejo su sportu: populiarino ir puoselėjo Lietuvoje naujas sporto šakas, veteranų sąjūdį. Drauge su Pranu Majausku atvyko ir Birutė Zalagaitytė-Kalėdienė – Lietuvos lengvaatletė, trenerė, pirmoji iš Lietuvos lengvaatlečių pasiekusi pasaulio rekordą, ir Edvinas Krungolcas – Lietuvos penkiakovininkas, 2008 m. Pekino vasaros olimpinių žaidynių prizininkas. Susitikime dalyvavo Panevėžio r. meras Povilas Žagunis.

Svečiai, prisimindami ir mokiniams pasakodami praėjusio tūkstantmečio svarbius sporto istorijos faktus, džiaugėsi jaunais sportininkais ir tais, kurie tuos faktus padeda išsaugoti. Daug dėmesio sulaukė mūsų gimnazijos Ig klasės mokinė Augustė Kielaitė, dalyvavusi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Kauno apskrities tarybos, Lietuvos neformaliojo švietimo centro, Lietuvos kūno kultūros mokytojų asociacijos ir Lietuvos sporto muziejaus organizuotame  rašinių konkurse „Nuo mažo takelio į didįjį olimpinį kelią...“. Augustės rašinys buvo pripažintas ypatingu ir nominaciją pelniusiu darbu apie vieno iškiliausių Lietuvos disko metiką, buvusį tremtinį Algimantą Baltušniką. Už dalyvavimą šiame konkurse Augustei padėkojo muziejaus direktorius Pranas Majauskas, Panevėžio r. meras Povilas Žagunis, Raguvos seniūnas Juozas Skorulskis, buvęs Šilų kolūkio pirmininkas Vytautas Fadejevas, Šilų bendruomenės pirmininkė Regina Turulienė. Dukros dalyvavimu rašinių konkurse džiaugėsi ir jai padėjusi mama Albina Kielienė.

Prie padėkos žodžių prisidedame ir mes, Raguvos gimnazijos bendruomenė, linkėdami naujų kūrybinių darbų, sutelkiančių kuo daugiau bendraminčių.

Nuotraukos Dainiaus Litvinsko

Autorius:
Lilija
Pleškienė

Klasių veiklos kuratorė




Ankstesnės naujienos


Šie metai lietuvių vaikų literatūrai itin sėkmingi. Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius laimėjo atranką ir tapo 2019 metų Tarptautinės vaikų knygos dienos, kuri kasmet minima balandžio 2-ąją, rėmėju. 

Prieš ketverius metus baigusi Raguvos gimnaziją, Justina Žvirblytė pasirinko biofizikos studijas Vilniaus Universitete. Dabar jau ketvirto kurso studentė kovo 29 dieną atvyko į gimnaziją pasidalinti savo patirtimi ir įspūdžiais iš stažuotės NASA...

2019 m. Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkurse „Tramtatulis“ Raguvos kultūros centrui atstovavo  mūsų gimnazijos 4 klasės mokinė Gabrielė Padelevičiūtė ir IIg klasės mokinys, MP prezidentas Paulius Vaičiulis. 

Kaip ir kitos Lietuvos mokyklos, ir mes, dalyvavome tarptautiniame mokyklų bibliotekų projekte „Baltų literatūros savaitė“. Užsiėmimai vyko kovo 25, 26, 28 dienomis. Aktyviausiai dalyvavo 1-4 klasių mokiniai. Projekto metu daugiausiai dėmesio skyrėme latvių rašytojui J. Zvirgzdiniui...

Džiaugiamės gimnazijos jaunųjų dviratininkų saugaus eismo komanda ir jos vadovu Algirdu Rutkausku, gavę  laišką iš LAS vadovo Gintaro Urbono, kuriame dėkojama už bendradarbiavimą.