Pranešimai

Socialinės pedagogės vestos grupinės veiklos

Raguvos gimnazijoje sausio – gegužės mėnesiais veiklas vykdė socialinė pedagogė ir būrys 1–4 klasių mokinių. Pradinių klasių mokiniai veiklas vadino būreliais, tačiau iš tiesų tai buvo grupiniai užsiėmimai socialiniams įgūdžiams mokyti ir mokytis žaisti.

Socialinių įgūdžių ugdymo mokinių grupelė, kurią sudarė apie 10 pradinukų, pirmadieniais mokėsi kaip valyti dantis, taisyklingai plauti rankas, veidą, valyti batus, prisiminė mandagaus elgesio taisykles, mokėsi lyginti skalbinius ir tvarkingai susidėti daiktus į kuprinę.

Praktinės veiklos „Pažinimas per žaidimus“ metu, pradinių klasių mokiniai prisiminė saugaus elgesio taisykles, vaiko teises ir pareigas, mokėsi pažinti draugus, veikti laikantis taisyklių, o vėliau žaidė žaidimus susijusius su minėtomis temomis. Veiklos metu nebuvo galima naudotis mobiliaisiais telefonais, žaisti kompiuterinių žaidimų, nes veiklų tikslas buvo priminti mokiniams, kad laisvalaikį galima leisti ir kitokia forma.

Autorius:
Giedrė
Šuminskaitė

Vyresnioji socialinė pedagogė




Ankstesnės naujienos


Paskutinę mokslo metų dieną mokykla ištuštėjo, visai vasarai išėjo mokiniai ir... kai kurie jų darbai :) Vienuoliktokų sukurtos Šatrijos Raganos apysakos „Sename dvare“ iliustracijos  iki rudens puoš Raguvos biblioteką.

Jau penktą kartą organizuojamas Panevėžio rajono 3 klasių mokinių, kurie lanko logopedines pratybas bei specialiojo pedagogo pamokas, konkursas „Žaidžiu žodžiu“. Balandžio 17 d. Panevėžio rajono švietimo centre vykusiame konkurse puikiai pasirodė mūsų gimnazijos trečiokai...

Š. m. balandžio 4 dieną gimnazijos logopedė, specialiojo ugdymo pedagogė Vida Valiukienė  pradinių klasių mokytojoms pravedė mokymus  apie dokumentų rengimą SUP mokiniams. Užsiėmime dalyvavusi Vaiko gerovės komisijos pirmininkė Aurelija Petrauskienė...

Žinutėje „Kas skaito, tas...“ minėjome, kad apsilankę Knygų mugėje apžiūrėjome Šimtmečio varpą Katedros aikštėje. Tada nutylėjome pasinaudoję galimybe įsiamžinti jame. Pagaliau mus pasiekė žinia, kad keletas į kadrą tilpusių mūsiškių iš varpo sveikina Lietuvą ir praeivius :)

Kovo mėnesį, gimnazijos biologijos mokytoja Jovita Ulytė ir socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė, dalyvavo tarptautinės programos „The Duke of Edinburgh‘s International Award“ (DofE) mokymuose.