Pranešimai

Nauja iniciatyva Panevėžio rajone ir Raguvos gimnazijoje

Ukulelė – tai vis labiau populiarėjantis instrumentas, kuriuo susižavi visi – vaikai, merginos, vaikinai ir net patyrę profesionalūs muzikantai. Tai ne tik instrumentas, kuriuo galima išpildyti savo troškimą pradėti kurti autorinę muziką (tai būtų romantiška arba nuotaikinga ir šilta kūryba), bet ir puikiai akompanavimui tinkantis instrumentas. Bene kiekviena populiariosios muzikos daina turi ukulelei perrašytą akompanimentą tabulatūros ar natų formatu. Tad su šiuo mums  nauju instrumentu bandome susidraugauti.

Pagal tvarkingą ir nuoseklų mokymosi planą, pritaikytą mokinio įgūdžiams ir klausai mokomasi ir mūsų gimnazijoje. Dažna mokinių klaida, su kuria susiduriame, tai jų požiūris, kad ukulelė yra beveik tas pats kaip gitara, o pastarąja mokytis groti yra kiek sunkiau, todėl galiausiai pasirenkama ukulelė. Kodėl? Ukulelė yra lengvas, nedidelis instrumentas nailono stygomis ir mažu grifu. Šios ukulelės sandaros ypatybės leidžia ja išmokti groti muzikos mėgėjams, kuriems grojimas spaudžiant metalines akustinės gitaros stygas gali pasirodyti pernelyg skausmingas pirštams. Šiuo atveju ukulelė gali būti alternatyva gitarai.

Smagu groti ukulele pagal individualiai pritaikytą metodiką, garantuojančią kokybišką ir efektyvų mokymąsi. Ji  dar kuriama, nes esame pirmieji rajone, turintys savo instrumentus. Dabar visi mūsų gimnazijos mokiniai gali ne tik dainuoti, ritmuoti, klausyti muzikos, bet ir muzikuoti. Girdime besidžiaugiančius mokinius: „Ukulelės pamokos – malonumas!“ Gal ir jums patiktų?

Dėkojame muzikos mokytojai metodininkei Ingridai Bučinskienei už prisiimtą atsakomybę ir ryžtą būti pirmai.

Video medžiaga

Autorius:
Lilija
Pleškienė

Klasių veiklos kuratorė




Ankstesnės naujienos


„Lietuvos vaikų balse“ – Raguvos gimnazistės Andrėjos Arzimanovos sėkmė! Sveikiname Andrėją ir jos muzikos mokytoją metodininkę Ingridą Bučinskienę!

Laisvės gynėjų diena mūsų gimnazijoje bus paminėta sausio 14 d. (pirmadienį). Pirma pamoka prasidės MP atstovo pranešimu per gimnazijos radiją, todėl neuždarykime kabinetų durų. Pranešimas truks apie 5 min...

Gruodžio mėnesį  Vilniuje  Nacionalinėje Mažvydo bibliotekoje kaip ir kasmet vyko mokslinis – praktinis seminaras  P. Mašioto skaitymai XXX, tema „Vertybių kaita XXI a. vaikų ir paauglių literatūroje“.

Š. m. gruodžio 18 d. Panevėžio rajono savivaldybės didžiojoje salėje vyko geriausių 2018 m. rajono sportininkų ir trenerių pagerbimo šventė. Geriausius rajono sportininkus sveikino rajono meras, mero pavaduotojas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas, gimnazijų direktoriai. 

Nuo sausio 7 d. gimnazijos mokinių parlamento prezidento pareigas eiti išrinktas II g klasės mokinys Paulius Vaičiulis. Jo pavaduotoja – II g klasės mokinė Ernesta Saldytė. Sveikiname naujai išrinktą prezidentą ir jo pavaduotoją. Linkime visokeriopos sėkmės įgyvendinant rinkiminę programą.