Renginiai

Liaudies kultūros populiarinimas

Jau tapo tradicija, kad dešimtokai (IIg) rengia lietuvių kalbos ir literatūros bei muzikos projektą: pasirinkę liaudies dainą ją vizualizuoja. Vaizdas turi būti pačių sukurtas, t. y. neskelbtas, nerodytas, nematytas. Tai puiki proga pasigilinti į liaudies kūrybą, pasidomėti dainų istorija.

Labai nustebino, kad populiariausios pasirodė karo dainos. Mokiniai vaidino situacijas, kaip sūnūs gauna šaukimus, kaip atsisveikina, kaip netenkama brolių, sūnų, draugų. Sukurtose situacijose buvo jaučiama pagarba 100-metį mininčiai Lietuvos kariuomenei, kariui, šeimos nariams. Nustebino interpretacijos: mokiniai priminė karo keliuose keliamą šiurpą. Jaunimo meilės dainas interpretuoti visada patrauklu, nes tai žinomas pasaulis, suprantami santykiai. Gera matyti ir girdėti vertinamus gražius jausmus, santykių švelnumą, jautrumą. Nustebino vaikų dainų pasirinkimas. Šios interpretacijos sukėlė ir juoką, ir graudumą, ir gailestį.

Atlikdami kūrybinius darbus dešimtokai įrodė, kad įgudę dirbti su įvairiomis technologijos priemonėmis, moka rašyti scenarijus, pasiskirstyti vaidmenimis, bendradarbiauti. Rengdamiesi PUPP patobulino monologinio kalbėjimo įgūdžius. Jie pristatė savo kūrybinius darbus, vieni iš kitų pasimokė gero elgesio prieš auditoriją, pagarbos kalbėtojui ir klausytojui.

Autorius:
Violeta
Žudienė

lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė




Ankstesnės naujienos


Raguvos gimnazijos I–IIIg kl. mokiniai dalyvauja projekte „Pažink valstybę”, kurio tikslas skatinti mokyklų benruomenes imtis pilietinės atsakomybės ir bendradarbiaujant su valstybės institucijomis spręsti aktualias visuomenei problemas.

Lapkričio 16 dieną Raguvos gimnazijos antro aukšto stendas pasipuošė raktais. Raktas – šių metų Tolerancijos dienos simbolis. Simbolis, kuris vaizduoja prieigą prie kito žmogaus minčių, jausmų,  skatina įsileisti į savo minčių ir širdies labirintą šalia esantį kitokį žmogų...

Lapkričio 8 dienos popietę 1–4 klasių mokinių grupė, kurie vasarą dalyvavo vaikų užimtumo ir poilsio projekte „Kuriu, keliauju, domiuosi“, buvo pakviesti į spektaklį Teatro menėje. Čia nuotaikingi renginių organizatoriai iš Kauno, pasivadinę „Smagumėlis“ vaikams vaidino...

Spalis – mokyklų bibliotekų mėnuo, tad jį minėdami, gražų ir ramų 26 dienos vakarą Raguvos gimnazijos 3 klasės mokiniai antrą kartą rinkosi į biblioteką turiningai ir neįprastai praleisti naktį. Prie renginio prisidėjo dvi klasės mokinių mamos.

Lapkričio  6 d., suburdami smalsiausius mokytojus ir II g klasės mokinius į patyriminio mokymo projekto užsiėmimus, pasikvietėme UAB „Binarus“ atstovą Vidmantą Mačiukėną. Įsitikinome patys, kad trimačiai spausdintuvai gali atspausdinti beveik bet ką.