Renginiai

Džiaugiamės žiemos malonumais

Kai už lango baltuoja tikra lietuviška žiema, būtų nuodėmė neišnaudoti jos malonumų. Vasario pradžioje tą ir padarė Raguvos gimnazijos pradinių klasių būrelio „Pažinimas per žaidimą“ mokiniai. Būrelis vaikų džiaugėsi žiemos malonumais žaisdami sniego karą, statydami sniego pilį ir lipdydami sniego besmegenius.

Pastebima, kad jaunesnių klasių mokiniai nemoka užsiimti tinkamu laisvalaikiu. Visas laisvas laikas po pamokų laukiant autobuso praleidžiamas žaidžiant telefoninius žaidimus ar nardant interneto platybėse. Norėdami turiningai praleisti laisvą laiką po pamokų pradinių klasių mokiniai dalyvauja „Pažinimo per žaidimą“ būrelio veiklose ir mokosi žaidimų, kuriuos anksčiau žaidė jų tėvai, seneliai.

Autorius:
Giedrė
Šuminskaitė

Vyresnioji socialinė pedagogė




Ankstesnės naujienos


5 klasės mokiniai dalyvavo išvykoje į Panevėžio miesto  dailės galeriją, kuri vykdo plačią edukacinę programą.  Edukacijos dalyviai ne tik turėjo galimybę pamatyti sukauptą  tarptautinių keramikos darbų kolekciją, susipažino  su  šamoto (akmens masės) lipdymo  galimybėmis...

Vasario 7 dieną gimnazijos III–IV g klasių mokiniai turėjo galimybę apsilankyti  Vilniuje vykusioje  studijų mugėje „Studijos 2019”. Daugiau nei 200 universitetų, kolegijų iš Lietuvos ir užsienio, profesinių mokyklų kvietė susipažinti su siūlomomis programomis. 

Vasario 5 d. nuo seno lietuviai garbino ugnies deivę Gabiją ir kasdieninį maistą – duoną. Šią dieną buvo kepama duona, atliekamos aukojimo apeigos Žemynai ir Žemėpačiui. Atėjus krikščionybei senoji lietuvių Duonos šventė sutapatinta su Šv. Agotos varduvėmis. 

Septintus metus iš eilės užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras kartu su Sveikatos apsaugos ministerija, Švietimo ir mokslo ministerija bei Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacija šį rudenį pakvietė prisijungti prie gražios iniciatyvos. Prisijungėme!

Renginio akimirkos