Renginiai

Pasidžiaukime Emilijos laimėjimu

Nors didžiosios metų šventės jau praėjo, bet gražiais darbai galime džiaugtis visus metus.

Gimnazijos 1 mokinės Gabrielė Žvironaitė, Eglė Šeštokaitė ir 4 klasės mokinė Emilija Juškaitė, padedamos pailgintos grupės mokytojos Aušros Žilinskienės, dalyvavo atviruku konkurse „Mano šeimos kalėdinis atvirukas“. Konkursui buvo pateikti darbai iš Krekenavos Mykolo Antanaičio, Smilgių ir Raguvos gimnazijų, Miežiškių ir Paliūniškio pagrindinių mokyklų, Bernatonių mokyklos-darželio, Perekšlių kaimo bibliotekos. Panevėžio rajono šeimos taryba Emilijos darbą atrinko, kaip vieną iš šešių konkurso nugalėtojų.

Emilija, kartu su mokytoja Aušra, pasakojo, kad kūrybos procesas vyko tris dienas. Pirmą dieną jos kalbėjosi apie Emilijos šeimą, šeimos pomėgius ir vertybes. Emilija minėjo, kad šeimoje daug dėmesio skiriama knygoms ir jų skaitymui. Kilo mintis įamžinti akimirką, kai mama, apsimovusi raštuotomis, lietuviškomis kojinėmis, sėdi prie židinio ir skaito pasakas savo vaikams. Taip gimė atviruko eskizas. Trečią dieną mergaitė rinkosi spalvinimo priemones ir darbą baigė. Emilija džiaugėsi netikėtu laimėjimu ir paminėjo, kad apdovanojimas ją pasiekė per pačią Kalėdinio karnavalo šventę, todėl džiaugsmas buvo dar didesnis.

Autorius:
Giedrė
Šuminskaitė

Vyresnioji socialinė pedagogė




Ankstesnės naujienos


Pasibaigus akcijai „Knygų Kalėdos“ su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Rita aptarėme ir suskaičiavome knygų derlių. Akcijos metu gimnazijos bibliotekai padovanotos 36 knygos. Nuoširdžiai džiaugiamės, kad susivieniję puikių knygų bibliotekai...

Raguvos gimnazijos bendruomenė kartu su visa Lietuva 29-ąjį kartą pagerbė 1991-ųjų sausį už šalies laisvę kovojusius ir gyvybę paaukojusius žmones. Ankstyvą sausio 13-osios rytą gimnazijos languose uždegę žvakutes...

Raguvos gimnazijoje sausio 8 d. pirmą kartą buvo organizuojamos vaikinų rankų lenkimo varžybos. Atkrintamosios lenkimo varžybos vyko prie profesionalaus stalo, prižiūrint treneriui. Varžybose susirungė 20 jaunuolių, kurie buvo suskirstyti pagal amžiaus grupes.

Baigiantis metams gimnazijos darbuotojai susirinko pasikalbėti ne apie planus ar bendrus rūpesčius – didelis mūsų būrys susėdo ne ką mažiau rimtai, solidžiai ir labai įdomiai studijai apie lietuvių gastronomijos istoriją bei paveldą ir drauge papietauti Teatro menėje. 

Kalėdinis karnavalas mūsų gimnazijoje  – vienas iš laukiamiausių renginių. Jam tradiciškai ruošiamasi gerokai iš anksto: rašomas scenarijus, puošiamos gimnazijos erdvės, scena, renkama muzika, kiekviena klasė gauna vaidmenį. Šiemet prie programos prisijungė ir mokytojų grupė.