Renginiai

Apie pradinių klasių mokinių meninio skaitymo ir dailyraščio konkursus

Kovo 10 d. teatro menėje vyko pradinių klasių mokinių meninio skaitymo konkurso I turas. Renginys buvo skirtas Mokyklų bendruomenių metams paminėti. Renginyje dalyvavo 28 1–4 klasių mokiniai.

Dalyvių pasirodymus vertino garbinga komisija: direktorės pavaduotoja ugdymui Inga Kanišauskė, Raguvos kultūros centro meno vadovė Ina Kuodienė bei buvusi kultūros centro direktorė Vida Bernadišienė.

Kol komisija sprendė sudėtingiausią užduotį – kurie skaitovai geriausi – klausytojams klasių veiklos kuratorė Lilija Pleškienė pristatė laišką, skirtą dalyviams. Jame buvo paminėti visi dalyviai, jų pasirinkti kūriniai, pasidžiaugta drąsa ir palinkėta toliau būti tokiems aktyviems.

Renginyje dalyvavo ir bibliotekininkė Dalia Karaliūnienė. Ji pasidžiaugė mokinukų pasirodymais ir aktyviu bibliotekos lankymu ieškant kūrinių konkursui bei kitų knygelių skaitymu. Ta proga buvo paskelbti aktyviausi pradinių klasių skaitytojai. Tai pirmos klasės mokinė Gabrielė Žvironaitė, antros klasės mokinys Adas Danila ir ketvirtos klasės mokinė Augustė Juškaitė. Dalia visus kvietė kuo dažniau užsukti į biblioteką.

Renginio vedėja Sandra Vaičiulienė visiems susirinkusiems priminė, kad visi norintys pradinių klasių mokiniai ir jų artimieji dalyvavo dailyraščio konkurse. Šiemet šis konkursas skirtas Mokyklų bendruomenių metams paminėti. Jo tikslas – ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžius. Pradinėse klasėse aktyviausi buvo trečiokai ir ketvirtokai. 20 mokinių ir 10 suaugusiųjų darbų buvo eksponuoti gimnazijos pirmame aukšte. Darbus vertino iniciatyvinė dailyraščio konkurso organizatorių grupė: Violeta Žudienė, lietuvių kalbos mokytoja, Jovita Šikšnienė, dailės ir braižybos mokytoja, Sandra Vaičiulienė, pradinių klasių mokytoja. Susirinkusiems buvo paskelbti trečios klasės „Dailiausio rašto“ nominacijos laimėtojai: Domininkas Kuoja, Danas Džiuvė, Algirdas Kaminskas ir Tauras Kupčinskas, o ketvirtos klasės – Gabija Šidlauskaitė, Smiltė Balinš, Emilija Juškaitė ir Simona Turulytė. Buvo pasidžiaugta ir aktyviomis dailyraščio rašytojomis mamytėmis: Edita Saldyte, Jūrate Mulevičiene, Deimante Zinkeviče, Simona Morkūnaite, Rasma Buziene, Jurgita Kondzežauskaite-Juškiene, Rita Ignatavičiene. Savo rašto grožiu nustebino tėtis Irenijus Zinkevičius ir vienintelės – močiutė Julija Šimeliūnienė bei mokytoja Angelė Kizienė. Visiems buvo įteikti padėkos raštai ir atminimo dovanėlės – rašikliai.

Skaitovų vertinimo komisija paskelbė, kad 1–2 klasių grupėje I vietą užėmė 1 klasės skaitovė Gabrielė Žvironaitė, II vietą užėmė antrokė Elzė Blauzdytė,  III vieta atiteko pirmokui Orestui Paškauskui, o 3–4 klasių grupėje I vietą užėmė 3 klasės skaitovas Algirdas Kaminskas, II vietą – ketvirtokė Ugnė Šmeliūnaitė, III vietą – ketvirtokė Augustė Juškaitė.

Laimėtojams komisija įteikė diplomus ir dovanojo knygas. Komisijos narė Ina Kuodienė pasidžiaugė visais nugalėtojais ir paguodos-paskatinimo dovanėles įteikė vieno žingsnelio pritrūkusioms iki nugalėtojų ,,pakylos“: Miglei Vinauskaitei (2 klasė) ir Smiltei Balinš (4 klasė). Pirmokiukams palinkėjo daugiau drąsos ir paskatino juos saldžiomis dovanėlėmis.

Sveikiname nugalėtojus Gabrielę Žvironaitę ir Algirdą Kaminską! Linkime jiems garbingai atstovauti mūsų gimnazijai rajone – Upytės tradicinių amatų centre kovo 31 d.

Autorius:
Sandra
Vaičiulienė

pradinių klasių mokytoja metodininkė




Ankstesnės naujienos


Sausio ir vasario mėnesiais mūsų gimnazijos pradinių klasių mokinai dalyvavo Panevėžio r. pradinių klasių mokinių konkurse ,,Jaunasis kūrėjas“ , kuris skirtas Mokyklų bendruomenių metams paminėti. Konkursą organizavo Panevėžio rajono savivaldybės administracijos...

Lietuvių kalbos dienos skiriamos tam, kad atkreipume dėmesį į valstybinės kalbos svarbą, norėtume rūpintis savo šnekamąja ir rašomąja kalba. Jos vykdomos tarp dviejų valstybingumo švenčių, tai puiki galimybė kiekvienam pašvęsti atliekant kad ir mažą, bet reikšmingą darbą...

Kovo 9 d. Panevėžio m. savivaldybės II a. konferencijų salėje vyko Lietuvos moksleivių sąjungos Panevėžio mokinių savivaldų informavimo centro (toliau - LMS PMSIC) ataskaitinis mokinių savivaldų forumas (toliau - MSF).

Vasario 28 dieną Kauno technologijos universiteto Panevėžio technologijų ir verslo fakultete vyko moksleivių kūrybinio konkurso „Intelektus” finalinis renginys. Šiame konkurse taip pat dalyvavo ir mūsų gimnazijos moksleivių komanda – „Elektromagnatai”.

Kovo 7 d. Raguvos gimnazijos sporto salėje vyko šalies mokinių turizmo technikos čempionato antrasis etapas, turizmo technikos varžybos uždarose patalpose „Raguva 2020“, skirtos...