Renginiai

Dar vieno 100-mečio paminėjimas

Tokį jubiliejų minėjo Lietuvos paštas. Nors pašto istorija siekia XVI amžių, oficialiai ji skaičiuojama nuo 1918 metų lapkričio 16 dienos, kai buvo pasirašytas potvarkis pašto valdybai įkurti.

Šiai datai prisimimti ir paminėti per lietuvių kalbos ir literatūros bei dailės pamokas 7–8 ir IIg klasės mokiniai vykdė įvairias veiklas: domėjosi pašto istorija, mokėsi taisyklingo adresavimo, rašė laiškus pasirinktiems ir nurodytiems adresatams, pasidomėjo savo kaimo paštininkų veikla.

Pasirodo, kad ir šiuolaikiniam mokiniui, gyvenančiam moderniųjų technologijų apsuptyje,  paštas kaip institucija dar labai svarbi. Mokiniai kasdien mato į gimnaziją ateinančią paštininkę, atvykstantį mikroautobusą su siuntomis. Jie prisipažino, kad gauti ranka parašytą laišką, nors ir žaidžiant, buvo labai malonu, o skaityti spaudinį kartais paprasčiau negu interneto portalą.

Autorius:
Violeta
Žudienė

lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė




Ankstesnės naujienos


Jau tapo tradicija, kad dešimtokai (IIg) rengia lietuvių kalbos ir literatūros bei muzikos projektą: pasirinkę liaudies dainą ją vizualizuoja. Vaizdas turi būti pačių sukurtas, t. y. neskelbtas, nerodytas, nematytas. Tai puiki proga pasigilinti į liaudies kūrybą, pasidomėti dainų istorija.

Raguvos gimnazijos I–IIIg kl. mokiniai dalyvauja projekte „Pažink valstybę”, kurio tikslas skatinti mokyklų benruomenes imtis pilietinės atsakomybės ir bendradarbiaujant su valstybės institucijomis spręsti aktualias visuomenei problemas.

Lapkričio 16 dieną Raguvos gimnazijos antro aukšto stendas pasipuošė raktais. Raktas – šių metų Tolerancijos dienos simbolis. Simbolis, kuris vaizduoja prieigą prie kito žmogaus minčių, jausmų,  skatina įsileisti į savo minčių ir širdies labirintą šalia esantį kitokį žmogų...

Lapkričio 8 dienos popietę 1–4 klasių mokinių grupė, kurie vasarą dalyvavo vaikų užimtumo ir poilsio projekte „Kuriu, keliauju, domiuosi“, buvo pakviesti į spektaklį Teatro menėje. Čia nuotaikingi renginių organizatoriai iš Kauno, pasivadinę „Smagumėlis“ vaikams vaidino...

Spalis – mokyklų bibliotekų mėnuo, tad jį minėdami, gražų ir ramų 26 dienos vakarą Raguvos gimnazijos 3 klasės mokiniai antrą kartą rinkosi į biblioteką turiningai ir neįprastai praleisti naktį. Prie renginio prisidėjo dvi klasės mokinių mamos.