Renginiai

Mokiniai žiūrėjo spektaklį „Mergaitė Doli ir besotė Liga“

Lapkričio 8 dienos popietę 1–4 klasių mokinių grupė, kurie vasarą dalyvavo vaikų užimtumo ir poilsio projekte „Kuriu, keliauju, domiuosi“, buvo pakviesti į spektaklį Teatro menėje. Čia nuotaikingi renginių organizatoriai iš Kauno, pasivadinę „Smagumėlis“ vaikams vaidino muzikinį, pamokantį spektakliuką patyčių tema „Mergaitė Doli ir besotė Liga“.

Aktoriai, virtę personažais, ne tik dėstė protingas mintis apie patyčias patiriančius vaikus, bet ir juos linksmino, dainavo, skatino drauge pajudėti, pasimankštinti, kalbėjo, kaip svarbu maitintis sveikai.

Raguvos gimnazijos pradinių klasių mokiniai po spektaklio negailėjo plojimų, dėkojo aktoriams ir kvietė atvykti sekantį kartą.

Autorius:
Giedrė
Šuminskaitė

Vyresnioji socialinė pedagogė




Ankstesnės naujienos


Spalis – mokyklų bibliotekų mėnuo, tad jį minėdami, gražų ir ramų 26 dienos vakarą Raguvos gimnazijos 3 klasės mokiniai antrą kartą rinkosi į biblioteką turiningai ir neįprastai praleisti naktį. Prie renginio prisidėjo dvi klasės mokinių mamos.

Lapkričio  6 d., suburdami smalsiausius mokytojus ir II g klasės mokinius į patyriminio mokymo projekto užsiėmimus, pasikvietėme UAB „Binarus“ atstovą Vidmantą Mačiukėną. Įsitikinome patys, kad trimačiai spausdintuvai gali atspausdinti beveik bet ką.

4 klasės mokiniai savo mokytojos ir Urtės tėvelių Lilijos bei Mindaugo Pleškų iniciatyva spalio 19 d. vyko į edukacinę-pažintinę išvyką. Aplankė Vilniaus Gedimino prospekte įsikūrusį Europos informacijos centrą, taip pat Lietuvos Respublikos Prezidentūrą, grožėjosi sostinės senamiesčiu.

Jau kelis metus iš eilės spalio mėnesį Lietuvoje vyksta Vokiečių kalbai skirti renginiai „Ö kaip vokiškai?“. Šia iniciatyva siekiama pabrėžti vokiečių kalbos vaidmenį Lietuvos švietimo ir kultūros įstaigose, versle ir kitose gyvenimo srityse. 

Spalio 19 d. Raguvos gimnazijoje, kuri yra projekto įgyvendinimo partneris, TAU Raguvos ir Šilų fakultetų klausytojams vyko fizinio aktyvumo renginys „Amžius sportui ne riba“. Tai Vietos veiklos grupės projektas „Sveikatos kodas – aktyvi Panevėžio rajono bendruomenė“, įgyvendinamas...