Renginiai

Minėta Tarptautinė Tolerancijos diena

Lapkričio 16 dieną Raguvos gimnazijos antro aukšto stendas pasipuošė raktais. Raktas – šių metų Tolerancijos dienos simbolis. Simbolis, kuris vaizduoja prieigą prie kito žmogaus minčių, jausmų,  skatina įsileisti į savo minčių ir širdies labirintą šalia esantį kitokį žmogų ne tik savo išvaizda, bet ir kitokiu mąstymu.

Apie toleranciją gimnazijos mokiniai kalbėjo visą savaitę per pamokas, po pamokų kurdami simbolius – raktus, dalyvaudami Panevėžio rajono savivaldybės psichologinės pedagoginės tarnybos organizuojamame renginyje. Renginio metu 6–9 klasių mokinių grupė aplankė Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatrą, pamatė užkulisių vaizdą, bandė suprasti, kiek tolerantiški turi būti aktoriai vaidindami ir įsijausdami net į tokį vaidmenį, kuris jiems nepriimtinas. Renginio pabaigoje, Panevėžio rajono penkių mokyklų mokiniai apsikeitė palinkėjimais ir palinkėjo labiau suprasti vieni kitus. Mokėdami būti tolerantiški, suprasime ir atjausime, tuomet mažės ir patyčių, apkalbų, susvetimėjimo.

Autorius:
Giedrė
Šuminskaitė

Vyresnioji socialinė pedagogė




Ankstesnės naujienos


Lapkričio 8 dienos popietę 1–4 klasių mokinių grupė, kurie vasarą dalyvavo vaikų užimtumo ir poilsio projekte „Kuriu, keliauju, domiuosi“, buvo pakviesti į spektaklį Teatro menėje. Čia nuotaikingi renginių organizatoriai iš Kauno, pasivadinę „Smagumėlis“ vaikams vaidino...

Spalis – mokyklų bibliotekų mėnuo, tad jį minėdami, gražų ir ramų 26 dienos vakarą Raguvos gimnazijos 3 klasės mokiniai antrą kartą rinkosi į biblioteką turiningai ir neįprastai praleisti naktį. Prie renginio prisidėjo dvi klasės mokinių mamos.

Lapkričio  6 d., suburdami smalsiausius mokytojus ir II g klasės mokinius į patyriminio mokymo projekto užsiėmimus, pasikvietėme UAB „Binarus“ atstovą Vidmantą Mačiukėną. Įsitikinome patys, kad trimačiai spausdintuvai gali atspausdinti beveik bet ką.

4 klasės mokiniai savo mokytojos ir Urtės tėvelių Lilijos bei Mindaugo Pleškų iniciatyva spalio 19 d. vyko į edukacinę-pažintinę išvyką. Aplankė Vilniaus Gedimino prospekte įsikūrusį Europos informacijos centrą, taip pat Lietuvos Respublikos Prezidentūrą, grožėjosi sostinės senamiesčiu.

Jau kelis metus iš eilės spalio mėnesį Lietuvoje vyksta Vokiečių kalbai skirti renginiai „Ö kaip vokiškai?“. Šia iniciatyva siekiama pabrėžti vokiečių kalbos vaidmenį Lietuvos švietimo ir kultūros įstaigose, versle ir kitose gyvenimo srityse.