Renginiai

Ketvirtoji „Naktis bibliotekoje“

Norėčiau pradėti citata: „Buvo žiauriai faina“, bet žargonu pradėti interneto svetainės žinutę, ko gero, nedera. Todėl pradėsiu kitaip...

Lapkričio 23 d. vakarą keliolika I g klasės mokinių susirinko praleisti naktį bibliotekoje. Toks renginys vyresniesiems gimnazijoje surengtas ketvirtą kartą.

Ankstesnių metų dalyvių pageidavimu buvo pakviestos „gyvos knygos“ – Regina ir Antanas Slučkai. Jie šį kartą pasakojo apie kelionę po Maroką. Paskui iki pat 4 valandos (žinoma, ryto) vyko įvairiausi žaidimai. Be abejo, visi įvairiai buvo susiję su knygomis ir skaitymu. Sėkmė lydėjo atidžiausius, pastabiausius, labiausiai bendradarbiavusius, kūrybingiausius, drąsiausius ir... linksmiausius.

Šeštadienio rytą dauguma neskubėjome namo, nes prie pusryčių stalo buvo apie ką pasikalbėti. Mums su bibliotekininke Dalia labai smagu naktinėti su šaunia kompanija. Viliamės, kad entuziastų bus ir kitais metais. O entuziastai tikisi per metus nepasenti ir nepamiršti puikių emocijų.

Autorius:
Rita
Karpavičienė

lietuvių kalbos mokytoja metodininkė




Ankstesnės naujienos


Lapkričio 17 d. Vilniuje, Simono Stanevičiaus progimnazijos sporto salėje, vyko šalies mokinių turizmo technikos varžybos uždarose patalpose „Vilnius 2018“. Šiose varžybose dalyvavo ir Raguvos gimnazijos jaunių ir vaikų komandos. 

Tokį jubiliejų minėjo Lietuvos paštas. Nors pašto istorija siekia XVI amžių, oficialiai ji skaičiuojama nuo 1918 metų lapkričio 16 dienos, kai buvo pasirašytas potvarkis pašto valdybai įkurti.

Jau tapo tradicija, kad dešimtokai (IIg) rengia lietuvių kalbos ir literatūros bei muzikos projektą: pasirinkę liaudies dainą ją vizualizuoja. Vaizdas turi būti pačių sukurtas, t. y. neskelbtas, nerodytas, nematytas. Tai puiki proga pasigilinti į liaudies kūrybą, pasidomėti dainų istorija.

Raguvos gimnazijos I–IIIg kl. mokiniai dalyvauja projekte „Pažink valstybę”, kurio tikslas skatinti mokyklų benruomenes imtis pilietinės atsakomybės ir bendradarbiaujant su valstybės institucijomis spręsti aktualias visuomenei problemas.

Lapkričio 16 dieną Raguvos gimnazijos antro aukšto stendas pasipuošė raktais. Raktas – šių metų Tolerancijos dienos simbolis. Simbolis, kuris vaizduoja prieigą prie kito žmogaus minčių, jausmų,  skatina įsileisti į savo minčių ir širdies labirintą šalia esantį kitokį žmogų...