Renginiai

Turizmo technikos varžybos „Vilnius 2018“

Lapkričio 17 d. Vilniuje, Simono Stanevičiaus progimnazijos sporto salėje, vyko šalies mokinių turizmo technikos varžybos uždarose patalpose „Vilnius 2018“. Šiose varžybose dalyvavo ir Raguvos gimnazijos jaunių ir vaikų komandos. Jaunių komanda, pralaimėjusi pagrindiniams varžovams iš Panevėžio, iškovojo antrą vietą. Vaikų komanda, kurios pagrindą sudarė ketvirtokai, iškovojo trečią vietą.

Asmeninėse varžybose jaunių grupėje Gabija Kizytė tapo čempione, Jurgita Šeštokaitė ir Lukas Leonavičius iškovojo antras vietas, o  Gerda Vanagaitė – trečią vietą. Jaunučių grupėje Nedas Saldys iškovojo antrą vietą, o Paulius Palubinskas – trečią vietą.

Autorius:
Sigitas
Žudys

kūno kultūros vyresnysis mokytojas, sportinio turizmo komandos treneris




Ankstesnės naujienos


Tokį jubiliejų minėjo Lietuvos paštas. Nors pašto istorija siekia XVI amžių, oficialiai ji skaičiuojama nuo 1918 metų lapkričio 16 dienos, kai buvo pasirašytas potvarkis pašto valdybai įkurti.

Jau tapo tradicija, kad dešimtokai (IIg) rengia lietuvių kalbos ir literatūros bei muzikos projektą: pasirinkę liaudies dainą ją vizualizuoja. Vaizdas turi būti pačių sukurtas, t. y. neskelbtas, nerodytas, nematytas. Tai puiki proga pasigilinti į liaudies kūrybą, pasidomėti dainų istorija.

Raguvos gimnazijos I–IIIg kl. mokiniai dalyvauja projekte „Pažink valstybę”, kurio tikslas skatinti mokyklų benruomenes imtis pilietinės atsakomybės ir bendradarbiaujant su valstybės institucijomis spręsti aktualias visuomenei problemas.

Lapkričio 16 dieną Raguvos gimnazijos antro aukšto stendas pasipuošė raktais. Raktas – šių metų Tolerancijos dienos simbolis. Simbolis, kuris vaizduoja prieigą prie kito žmogaus minčių, jausmų,  skatina įsileisti į savo minčių ir širdies labirintą šalia esantį kitokį žmogų...

Lapkričio 8 dienos popietę 1–4 klasių mokinių grupė, kurie vasarą dalyvavo vaikų užimtumo ir poilsio projekte „Kuriu, keliauju, domiuosi“, buvo pakviesti į spektaklį Teatro menėje. Čia nuotaikingi renginių organizatoriai iš Kauno, pasivadinę „Smagumėlis“ vaikams vaidino...