Renginiai

Projektas „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti“. Lektorius Ainius Lašas

Lapkričio 23 d. mus aplankė dar vienas projekto „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti“ lektorius – prestižiniuose Jungtinės Karalystės, Japonijos, JAV universitetuose dirbęs dr. Ainius Lašas. Politologas  vadovauja Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetui (KTU SHMMF). Tarptautiškumo didinimas, lyderiavimo įtvirtinimas pritraukiant tarptautinio lygio profesionalus – vienas iš strateginių ne tik KTU siekių. Mūsų gimnazijos mokiniams lektorius pažėrė daug minčių šia tema.

Bato universitete (Jungtinė  Karalystė) dėstytoju dirbęs A. Lašas pripažįsta – nors įvykius Lietuvoje sekė atidžiai ir glaudžiai bendravo su akademiniu pasauliu, virtualūs ryšiai sukuria apgaulingą artumo potyrį. Juk „jei pavargsti nuo Lietuvos, gali ją tiesiog „išjungti“ savo kompiuterio ekrane“. Ainiui Lašui teko darbuotis keturiuose skirtinguose universitetuose – Bato, Oksfordo, Jungtinių Tautų (Japonijoje) ir Vašingtono (JAV). Taigi, jis turi  sukaupęs nemažai praktinės patirties, kuri  susijusi tiek su studijų, tiek ir su mokslinio darbo organizavimu, ant savo kailio patyręs, kaip tos akademinės „mašinos“ veikia ir kokios yra jų stipriosios bei silpnosios pusės. Todėl lektoriaus kalbos vinimi būtų galima įvardyti mintį – „Nesustok ieškojęs“.

Ainius Lašas užsiminė, kad nori asmenines patirtis pritaikyti Lietuvoje. Ir mes tą jautėme. Išgirdome daug. Esame dėkingi. Tikimės, kad siekį, perorientuoti sistemą nuo kiekybinių link kokybinių tikslų, kurie įgalintų mus geriau panaudoti savo intelektualinio potencialo klodus, realizuosime sėkmingai.

Karjeros koordinatorė Dalia Karaliūnienė ir Neformaliojo švietimo organizatorė Lilija Pleškienė

 




Ankstesnės naujienos


Norėčiau pradėti citata: „Buvo žiauriai faina“, bet žargonu pradėti interneto svetainės žinutę, ko gero, nedera. Todėl pradėsiu kitaip... Lapkričio 23 d. vakarą keliolika I g klasės mokinių susirinko praleisti naktį bibliotekoje. Toks renginys vyresniesiems gimnazijoje surengtas ketvirtą kartą.

Lapkričio 17 d. Vilniuje, Simono Stanevičiaus progimnazijos sporto salėje, vyko šalies mokinių turizmo technikos varžybos uždarose patalpose „Vilnius 2018“. Šiose varžybose dalyvavo ir Raguvos gimnazijos jaunių ir vaikų komandos. 

Tokį jubiliejų minėjo Lietuvos paštas. Nors pašto istorija siekia XVI amžių, oficialiai ji skaičiuojama nuo 1918 metų lapkričio 16 dienos, kai buvo pasirašytas potvarkis pašto valdybai įkurti.

Jau tapo tradicija, kad dešimtokai (IIg) rengia lietuvių kalbos ir literatūros bei muzikos projektą: pasirinkę liaudies dainą ją vizualizuoja. Vaizdas turi būti pačių sukurtas, t. y. neskelbtas, nerodytas, nematytas. Tai puiki proga pasigilinti į liaudies kūrybą, pasidomėti dainų istorija.

Raguvos gimnazijos I–IIIg kl. mokiniai dalyvauja projekte „Pažink valstybę”, kurio tikslas skatinti mokyklų benruomenes imtis pilietinės atsakomybės ir bendradarbiaujant su valstybės institucijomis spręsti aktualias visuomenei problemas.