Renginiai

„Žaislai kosmose“

Balandžio 5 d. 13 6–8 klasių Raguvos gimnazijos mokinių, dalyvaujančių tarptautiniame projekte „Space Camp Turkey“ pristatė savo „Žaislų erdvėje“ užduotis.  Vasario mėnesį mokiniai gavo labai neįprastą užduotį – sugalvoti būdą, kaip įprasti žaidimai/žaislai (futbolas, šokdynė) galėtų būti naudojami erdvėje (kur nėra gravitacijos). Taip pat buvo galima sugalvoti savo žaidimą ir paaiškinti jo veikimo erdvėje principą. Dvi mokinių komandos sugalvojo kaip galima žaisti futbolą ir šokinėti su šokdyne (buvo nuspręsta ją pakeisti paprastu lanku), trečioji komanda sugalvojo naują „vandens burbulų“ žaidimą. Ekspertui Fatih Van Caral labai patiko mokinių pasiūlyti sprendimai ir žaidimų paaiškinimai, mokinių dėmesys ekologijai bei bandymas sukurti naują, stresą mažinantį žaidimą.

Dalyvaudami  šiame projekte mokiniai yra skatinami domėtis astronomija, aplink žemę besisukančios tarptautinės tyrinėjimo stoties veikla bei kūrybiškai spręsti įvairias projekto organizatorių užduotis – sukūrė misijos logotipus, aptarė buvimo erdvėje pasekmes žmogaus organizmui.   

Mokiniai bendrauja anglų kalba, ir net patys nedrąsiausi pastebi, kad įpusėjus projektui jie gali lengviau atsakyti į klausimus, teikti paaiškinimus. Taip pat mokiniai bendrauja su UKEB (Izmir, Turkija) mokyklos mokiniais platformoje „epals“. Ši susirašinėjimų platforma leidžia mokiniams, dalyvaujantiems projekte, susipažinti artimiau, pažinti Turkijos bendraamžių gyvenimą.

Autorius:
Eglė
Balsienė

anglų kalbos mokytoja metodininkė, projekto kuratorė




Ankstesnės naujienos


Kovo 27 d. Velžio gimnazijoje vyko Panevėžio miesto ir rajono pradinių klasių mokinių ir mokytojų renginys „Skaitymo dirbtuvės: piešiu tekstą“. Mūsų gimnazijai atstovavo ...

Balandžio 2 d. 5–Ig klasių mokinius į susitikimą pasakojimui apie sporto istorijos epizodus sukvietė Pranas Majauskas – buvęs sunkiaatletis, jėgos trikovininkas, treneris, sporto organizatorius, Lietuvos sporto muziejaus direktorius. Pranas Majauskas visą gyvenimą siejo...

Šie metai lietuvių vaikų literatūrai itin sėkmingi. Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius laimėjo atranką ir tapo 2019 metų Tarptautinės vaikų knygos dienos, kuri kasmet minima balandžio 2-ąją, rėmėju. 

Prieš ketverius metus baigusi Raguvos gimnaziją, Justina Žvirblytė pasirinko biofizikos studijas Vilniaus Universitete. Dabar jau ketvirto kurso studentė kovo 29 dieną atvyko į gimnaziją pasidalinti savo patirtimi ir įspūdžiais iš stažuotės NASA...

2019 m. Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkurse „Tramtatulis“ Raguvos kultūros centrui atstovavo  mūsų gimnazijos 4 klasės mokinė Gabrielė Padelevičiūtė ir IIg klasės mokinys, MP prezidentas Paulius Vaičiulis.