Pranešimai

Stovykla „Kuriu, keliauju, domiuosi“

Prasidėjus vasarai, Raguvos gimnazijos durų neužsivėrė pradinių klasių mokiniai. Būrys pradinukų smagiai laiką leido vaikų vasaros poilsio stovykloje „Kuriu, keliauju, domiuosi“ pagal Panevėžio rajono savivaldybės Vaikų socializacijos, vaikų vasaros užimtumo ir poilsio, smurto ir patyčių prevencijos programų projektą. Per šešias stovyklos veiklos dienas mažieji stovyklautojai keliavo, piešė, muzikavo, kūrė ir džiaugėsi vasaros malonumais.

Į stovyklą susirinkę būrys vaikų, birželio 1 dieną, subūrė savo komandas, pasiskirstė pareigomis, aptarė, kokių taisyklių laikysis. Trys komandos ,,Žaibas“, „Auksiniai nindzės“ ir „Drąsūs ir stiprūs“ gimnazijos kieme piešė teminius piešinius kreidelėmis, taip pažymėdami Tarptautinę vaikų ginimo dieną. Vėliau laidė aitvarus gimnazijos kieme, žaidė pamėgtą ,,Kvadrato“ žaidimą.

Pirmadienį, kartu su logopede Vida ir socialine pedagoge Giedre, vaikai vyko į Kernavę. Čia, Valstybiniame Kernavės kultūriniame rezervate, dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Viru viru košę...“. Nors diena buvo ir karšta, bet vėliau džiaugėsi laisvę kopdami į piliakalnius, bėgiodami po pievas.

Kūrybos dieną stovyklautojai, kaip ir gimnazijos bendruomenė, dalyvavo akcijoje „Top antrinė žaliava“. Vaikai buvo ne pasyvūs stebėtojai, bet komandos palaikė savo kurtus modelius, kuriuos demonstravo Dangė, Goda ir Urtė. Vaikai drabužius kūrė iš antrinių žaliavų – laikraščių, žurnalų, šiukšlių maišų, plastiko atliekų. Nors kūrybos procesas nebuvo ilgas ir sudėtingas, bet įspūdis buvo gana didelis.

Dauguma stovyklautojų laukė trečiadienio, kai galėjo savo jėgas išmėginti sporto dienos veiklose. Čia vyko komandinės ir individualios rungtys. Stovyklautojai geranoriškai palaikė vieni kitus skanduotėmis, taip sukeldami vyresnių mokinių susidomėjimą.

Ketvirtadienį stovykloje vyko Domėjimosi diena. Trys komandos dalyvavo muzikinėje veikloje, viktorinoje ,„Pažink lietuvišką žodį“, mįslių konkurse, orientacinėse varžybose „Pažink gamtą“. Nors mįsles minti sekėsi sunkiai, tačiau pažinti gamtą, augalus, augančius gimnazijos teritorijoje, sekėsi gerai. Antroje dienos dalyje vaikai pasinėrė į kūrybą. Kiekvienam stovyklautojui buvo apsiūlytą sukurti svajonių namą. Visi atliko pasiūlytą darbą ir, kaip vėliau prisipažino, ši užduotis labai patiko.

Paskutinę stovyklos dieną, penktadienį, stovyklos gyvenimas persikėlė į gimnazijos kiemą, kur įsikūrė mažas, bet jaukus palapinių miestelis. Palapinėse vaikai galėjo pailsėti, nuo aktyvių sportinių ar liaudiškų žaidimų. Vaikų veidus nuspalvino spalvoti raštai, o aprangą pakeitė į stovyklautojų gretas įsisukęs Išvirkštukas. Antroje dienos dalyje, suskaičiavus komandų taškus, sudainavus stovyklautojų dainą apie draugus ir pasivaišinus valgykloje, stovyklos vadovė visiems padėkojo ir įteikė po simbolinę dovanėlę. Atsisveikinę, išsiskirstė saugiai ir smagiai leisti vasaros atostogų.

To paties projekto tęstinums numatomas birželio 18–20 dienomis. Mokytojas Sigitas Žudys su vyresnių klasių mokiniais smagiai laiką leis Ignalinos rajone.

Autorius:
Giedrė
Šuminskaitė

Vyresnioji socialinė pedagogė




Ankstesnės naujienos


Mopedų, motociklų varžybų rezultatai ir renginio akimirkos.

Raguvos gimnazijoje sausio – gegužės mėnesiais veiklas vykdė socialinė pedagogė ir būrys 1–4 klasių mokinių. Pradinių klasių mokiniai veiklas vadino būreliais, tačiau iš tiesų tai buvo grupiniai užsiėmimai socialiniams įgūdžiams mokyti ir mokytis žaisti.

Paskutinę mokslo metų dieną mokykla ištuštėjo, visai vasarai išėjo mokiniai ir... kai kurie jų darbai :) Vienuoliktokų sukurtos Šatrijos Raganos apysakos „Sename dvare“ iliustracijos  iki rudens puoš Raguvos biblioteką.

Jau penktą kartą organizuojamas Panevėžio rajono 3 klasių mokinių, kurie lanko logopedines pratybas bei specialiojo pedagogo pamokas, konkursas „Žaidžiu žodžiu“. Balandžio 17 d. Panevėžio rajono švietimo centre vykusiame konkurse puikiai pasirodė mūsų gimnazijos trečiokai...

Š. m. balandžio 4 dieną gimnazijos logopedė, specialiojo ugdymo pedagogė Vida Valiukienė  pradinių klasių mokytojoms pravedė mokymus  apie dokumentų rengimą SUP mokiniams. Užsiėmime dalyvavusi Vaiko gerovės komisijos pirmininkė Aurelija Petrauskienė...