Renginiai

Džiaugiamės projekto „Žaidžiame prasmingai“ sėkme

Balandžio 24 diena visame pasaulyje minima, kaip Jaunimo solidarumo diena. Norint paskatinti jaunimą mokytis organizuoti, spręsti problemas, Raguvos gimnazijos socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė ir psichologė Inesa Kaušinienė pakvietė 11 ir 4 klasės mokinius dalyvauti projekte ,,Žaidžiame prasmingai“. Projektas vyko dviem etapais.

Pirmojo etapo metu per lietuvių kalbos pamoką 11 klasės mokiniai diskutavo apie savo vaikystę, prisiminė, kad dar prieš dešimtmetį namuose neturėjo kompiuterio, interneto, nei mobilaus ryšio telefono. Mokiniai pastebėjo atsiradusį skirtumą tarp jų vaikystės ir dabartinių vaikų laisvalaikio ypatumų. Šiuolaikiniai vaikai vis daugiau laiko praleidžia naudodamiesi šiuolaikinėmis technologijomis nei bendraudami su bendraamžiais tiesiogiai, nežino ir nemoka žaisti paprastų žaidimų kieme.

Ketvirtadienį gimnazistai pasikvietė 4 klasės mokinius visiems kartu pažaisti aktyvių žaidimų. Susitikdami norėjo parodyti mažesniesiems, kaip galima prasmingai, įdomiai ir smagiai praleisti laiką be šiuolaikinių technologijų. Veikla vyko integruotų choreografijos ir kūno kultūros pamokų metu ir sukėlė tiek vyresniems, tiek jaunesniems nemažai teigiamų emocijų. Projekto metu mokiniai įgijo bendravimo, bendradarbiavimo įgūdžių, mokėsi tolerancijos, vienybės ir prasmingo aktyvaus laisvalaikio. Nors veiklos pradžioje buvo visiems nedrąsu, tačiau bendrose veiklose tapo drąsesni, susipažino, patyrė gerų emocijų, džiaugėsi netradicine veikla ir prašė ją dar pratęsti.

Socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė ir psichologė Inesa Kaušinienė




Ankstesnės naujienos


Kaip ir kasmet gimnazijos bendruomenė kartu su visu pasauliu nuo kovo 20 d. iki balandžio 20-osios minėjo Žemės mėnesį. Buvo vykdomos ir organizuojamos įvairios pažintinės, kūrybinės, edukacinės, socialinės veiklos. 

Š. m. balandžio 11 d. Nemirsetoje, Klaipėdos r. vyko Lietuvos keliautojų sporto daugiakovės čempionato etapas, kalnų sporto technikos varžybos klaipėdiečiui alpinistui Sergejui Moisenko atminti. Tiek jauniams, tiek jaunučiams reikėjo įveikti kalnų turizmo technikos trasą...

Pavasario atostogų metu Trakų rajone, Aukštadvaryje, vyko šalies mokinių atrankos į Lietuvos rinktinę turizmo technikos treniruočių stovykla „Išmok pats ir išmokyk kitą“. Į šią stovyklą buvo pakviesti aštuoni Raguvos gimnazijos turistai.

Kovo 20 d. mokyklos Teatro menėje vyko pradinių klasių mokinių meninio skaitymo konkursas  „Kai šilas nubunda...“, skirtas Antano Baranausko 180-osioms gimimo metinėms paminėti. Iniciatyvą dalyvauti parodė net 29 pradinių klasių  mokiniai. 

Jau trečius metus iš eilės, Raguvos gimnazijoje organizuojama „Veiksmų savaitė be patyčių“. Džiugu, kad kasmet į veiklas įsitraukia vis daugiau gimnazijos bendruomenės narių. Jau tapo tradicija minint šią akciją kiekvienoje klasėje išsirinkti draugiškiausius mokinius.