Renginiai

Bendrųjų kompetencijų ugdymo diena

Rugsėjo 2 d. mūsų gimnazijoje vyko netradicinio ugdymo diena. Ją organizavo mokytojų metodinės grupės. Per įvairią veiklą  mokiniai tobulino savo kompetencijas.

Humanitarinių mokslų metodinė grupė 5–6 klasių mokiniams organizavo kvadrato varžybas, kuriose teisėjos anglų k. mokytojos, aišku, kalbėjo tik angliškai, tad žaidėjai galėjo pakartoti ir pagilinti šios kalbos žinias. 7–8 klasių mokiniai dalyvaudami „Ortografijos estafetėje“ tobulino komunikavimo, iniciatyvumo ir kūrybingumo bei pažinimo kompetencijas, o 10 kl. mokinių grupės, kurdamos istorijos skirtingo stiliaus tęsinius, tobulino kūrybingumo kompetenciją. 9-okai, vienai dienai pakeitę lietuvių kabos mokytoją, taip pat kūrė istorijas. 11–12 klasių mokiniai, „apsiginklavę” fotografuojančiais aparatais, pasiskirstę į grupes ir pasirinkę temas („Raguvos žmonės“, „Raguvos verslas“, „Keliai, vedantys į Raguvą“, „Transportas Raguvoje“ ir t. t.) tobulino meninę ir estetinę, pasitikėjimo savimi, komunikacijos bei karjeros  kompetencijas. Įgyta patirtis labai naudinga ugdymo karjerai skirtose klasės valandėlėse analizuojant profesinius polinkius ir interesus.

Menų, technologijų ir kūno kultūros mokslų metodinė grupės mokytojai su mokiniais diskutavo apie olimpines žaidynes, per linksmuosius ir judriuosius žaidimus mokė sveikos gyvensenos. Patys vyriausieji mokiniai lankėsi drožėjo Arūno Jodzevičiaus sodyboje, kur apžiūrėjo menininko medžio skulptūras ir tapybos darbus. Pasiklausę pasakojimo apie kūrybą, pirmuosius bandymus, mokiniai patys  pabandė dirbti su kaltu. Maisto atsargų atpažinimo ir sandėliavimo gudrybių mokėsi septintokai ir aštuntokai. Neformalios technologijų pamokos metu mokiniai buvo supažindinti su 7 kultūriniais augalais: grūdinėmis kultūromis – miežiais, rugiais, kviečiais, grikiais, avižomis, ankštine kultūra – žirniais, taip pat pluoštiniu augalu – kanapėmis. Mokiniai turėjo užduotį: sužinoti, kaip nesveriant didelio tūrio aruodo, sklidino tam tikrų grūdų, išmatuoti tų grūdų masę. Užduočiai atlikti bėrė po litrą kultūrų į atskirus maišelius, svėrė juos miestelio parduotuvėse, išmatavo ir apskaičiavo aruodų (patalpų) tūrius. Mokiniai taip pat nustatė, kokia kultūra yra energiškai naudingiausia (pagal tūrį), t. y.  kurios augalinės kultūros litras turi daugiausia kilokalorijų.

Socialinių mokslų  metodinė grupė organizavo orientavimosi artimoje aplinkoje žaidimą „Atpažink, įvardyk, užfiksuok“. Darbas vyko gimnazijoje ir už jos ribų. Mokiniai ieškodami žemėlapyje gamtinių, visuomeninių ir istorinių objektų ugdėsi bendravimo, bendradarbiavimo, pasitikėjimo, pažinimo, iniciatyvumo kompetencijas, mokėsi būti atsakingi, nebijoti susidurti su sunkumais, vertinti save ir savo gebėjimus.

Gamtos ir tiksliųjų mokslų metodinė grupė savo veiklą pavadino „Vasarą prisiminus“. Įsikūrę Teatro menėje mokiniai grupėse kūrė užduotis, jas rūšiavo pagal profilius ir  pristatė draugams. Viską vertino „griežta“ mokinių komisija. Buvo daug kūrybos, darbinio bendravimo, šou elementų ir teigiamų emocijų.

Įdomių dalykų vyko pradinių klasių korpuse: mokinukai skaitė, piešė, rašė, kūrė, kino filmus žiūrėjo ir net vaidino. Savo akimis mačiau, kaip pirmokai su mokytoja Sandra ropę rovė. Nemanykite, neapsirikau, nes mokytoja Angelė tą kartą dirbo su kita klase.

Kelios valandos prabėgo nepastebimai, nė vieno nenuvylė. Įdomu buvo stebėti mokinius iš šalies. Džiaugiausi mokinių aktyvumu ir supratingumu.

Prancūzų kalbos mokytoja Vitalija Blebaitė

                                                                                                                                                                       




Ankstesnės naujienos


Net ir ilgos atostogos baigiasi... Rugsėjo 1-ąją mokinius, mokytojus ir tėvelius, susirinkusius gimnazijos stadione, pasitiko dar vasariška gamta ir skaisčiai po tiršto rūko nušvitusi saulė. Skambindami varpeliu dvyliktokai atvedė pirmokėlius...

Rugpjūčio 19 d. magistraliniame kelyje Vilnius–Panevėžys, Ukmergės ir Panevėžio rajonų sankirtoje, gausus Raguvos seniūnijos gyventojų būrys pasitiko tradicinio tarptautinio estafetinio bėgimo „Baltijos Kelias“ dalyvius. Šiemet minėjome 25-tąsias bėgimo metines.

Gimnazijos dviratininkai startą į didžiąją pergalę pradėjo Raguvoje, dalyvaudami rajoninėse varžybose ir iškovoję teisę vykti į regionines varžybas Švenčionyse. Čia komanda sėkmingai išlaikė antrąjį išbandymą. 

Baigiantis gegužės mėnesiui mokslo metus sėkmingai ir linksmai užbaigė 1–5 klasių mokinukai. Visi palipėjo vienu laipteliu aukštyn. Smagiausia buvo ketvirtokams, gavusiems pradinio išsilavinimo pažymėjimus. 

Š. m. birželio 7 d. aštuoni Raguvos gimnazijos mokiniai sėdo į geltonąjį autobusiuką ir išriedėjo į Palūšę, kur jų laukė paruoštos valtys. Taip prasidėjo vaikų vasaros užimtumo ir poilsio programos projektas „Keliaudamas poilsiauju“.