Renginiai

Edukacinė išvyka į Vilnių

4 klasės mokiniai savo mokytojos ir Urtės tėvelių Lilijos bei Mindaugo Pleškų iniciatyva spalio 19 d. vyko į edukacinę-pažintinę išvyką. Aplankė Vilniaus Gedimino prospekte įsikūrusį Europos informacijos centrą, taip pat Lietuvos Respublikos Prezidentūrą, grožėjosi sostinės senamiesčiu.

Europos informacijos centre mokiniai dalyvavo edukacinėje pamokoje apie Europą: atliko praktines užduotis, pasitikrino žinias ir dar daug naujo sužinojo apie Europos Sąjungos nares. Už puikų dalyvavimą veikloje mokiniai gavo nemenką kraitelę dovanų.

Vėliau visi grožėjomės rudenėjančiu Vilniaus senamiesčiu, aplankėme arkikatedrą baziliką, kuri turi daugiau kaip šešių šimtmečių istoriją. Šioje šventovėje saugoma daugybė religinių, meno ir istorinių vertybių, kurios svarbios visos Lietuvos žmonėms.

Paskutinė išvykos stotelė buvo LR Prezidentūra. Mokinių žinios apie Lietuvos Respublikos Prezidento  funkcijas ir veiklą nudžiugino ne tik mus, mokytoją bei tėvelius, bet ir ten dirbančią ekskursijų vadovę. Mokiniai grožėjosi ekspozicijomis, klausėsi įdomių pasakojimų, patys dalyvavo diskusijose.

Diena pasitaikė nuostabi, tad mokiniai nestokojo geros nuotaikos. Puikiai organizuota veikla mokiniams paliko neišdildomą įspūdį. 

Autorius:
Sandra
Daukantienė

pradinių klasių mokytoja metodininkė




Ankstesnės naujienos


Jau kelis metus iš eilės spalio mėnesį Lietuvoje vyksta Vokiečių kalbai skirti renginiai „Ö kaip vokiškai?“. Šia iniciatyva siekiama pabrėžti vokiečių kalbos vaidmenį Lietuvos švietimo ir kultūros įstaigose, versle ir kitose gyvenimo srityse. 

Spalio 19 d. Raguvos gimnazijoje, kuri yra projekto įgyvendinimo partneris, TAU Raguvos ir Šilų fakultetų klausytojams vyko fizinio aktyvumo renginys „Amžius sportui ne riba“. Tai Vietos veiklos grupės projektas „Sveikatos kodas – aktyvi Panevėžio rajono bendruomenė“, įgyvendinamas...

Spalio 18 d. pradinių klasių mokiniams vyko netradicinio ugdymo diena – „Rudenėlio šventė“. Mokiniai žaidė žaidimus, dainavo dainas apie rudenį, improvizavo. Pasitelkę kūrybišką vaizduotę rudens grožį perteikė savo piešiniuose. 

Raguvos gimnazijos pradinių klasių mokiniai dalyvavo Švietimo centro vykdomo projekto „Kūrybiškumo saviugda“ veikloje, kurią iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

2018 metų rugsėjis ir spalio mėnesio pirmosios dienos gimnazijoje buvo pilnos šurmulio – laukė atsakingas pasiruošimas Tarptautinei mokytojų dienai. O ir 2018-ieji metai nepaprasti: Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis, 160 metų Vincui Kudirkai...