Renginiai

Ypatinga Tarptautinė mokytojų diena

2018 metų rugsėjis ir spalio mėnesio pirmosios dienos gimnazijoje buvo pilnos šurmulio – laukė atsakingas pasiruošimas Tarptautinei mokytojų dienai. O ir 2018-ieji metai nepaprasti: Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis, 160 metų Vincui Kudirkai, Tautiškos giesmės autoriui, ir pačiai Tautiškai giesmei – 120 metų. Tad laukė ypatinga diena.
Į iškilmes Panevėžio bendruomenių rūmuose Švietimo bendruomenę pagerbti atvyko mūsų rajono savivaldybės vadovai, Savivaldybės tarybos nariai, administracijos atstovai, garbingi svečiai. Mūsų rajono meras Povilas Žagunis padėkojo mokytojams už ištikimybę savo pašaukimui, palinkėjo ištvermės kasdieniniame, išbandymų kupiname darbe.
Pedagogus sveikino ir Jo Ekscelencija Panevėžio vyskupas Linas Vodopjanovas, Seimo nariai Guoda Burokienė, Petras Nevulis, Antano Bauros padėjėjas Algimantas Birbilas, rajono savivaldybės administracijos direktorius Eugenijus Lunskis, Švietimo, kultūros, jaunimo ir savivaldos reikalų komiteto pirmininkas Jonas Kaušakis.
Už puikų ir atsakingą  darbą buvo apdovanotas visas būrys pedagogų. Už efektyvių ir inovatyvių mokymosi metodų taikymą pamokoje bei gerosios patirties sklaidą i Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos padėka apdovanota ir mūsų gimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė Sandra Daukantienė. Drauge su mokytoja džiaugėsi visa mūsų gimnazijos bendruomenė.
Šventės kulminacija tapo Metų mokytojo paskelbimas ir apdovanojimas. Šešioliktoji šio vardo nominacija – garbingas titulas, Savivaldybės tarybos sprendimu suteiktas mūsų gimnazijos muzikos mokytojai metodininkei Ingridai Bučinskienei. Nominaciją paskelbė Savivaldybės mero pavaduotojas, Metų mokytojo atrankos komisijos pirmininkas Antanas Pocius ir komisijos sekretorė Sigita Jasiūnienė. Vicemeras akcentavo, kad 25 metų pedagoginio darbo stažą turinti mokytoja Ingrida, atsidavusi muzikai ir dainai, šią meilę sugeba perduoti ir savo auklėtiniams, o jų pasiekimai reprezentuoja Panevėžio rajoną visoje šalyje. Ingrida Bučinskienė pajuokavo, kad jai dirbti kur kas lengviau nei kalbėti, ir tai įrodė išties sujaudindama visus susirinkusius. Mokytojos pasveikinti, drauge dainuodamos, į sceną skubėjo ir jos auklėtinės, renginio vedėja – mūsų gimnazijos direktorė Asta Sakalauskienė.
Šventei pasibaigus, po Kelmės Mažojo teatro spektaklio „Amerika pirtyje“, skirstėmės į namus dėkingi už bendradarbiavimą Panevėžio rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus darbuotojams, Krekenavos direktoriui Vaidui Pociui, visai mūsų gimnazijos komandai už ypatingą dieną. Mintyse skambėjo klausimas „Ko mokytojui reikia?“ ir šventėje išgirsti atsakymai.


Nuotraukos Gintaro Lukoševičiaus

 

Autorius:
Lilija
Pleškienė

Klasių veiklos kuratorė




Ankstesnės naujienos


Spalio 5 d. gimnazijoje buvo surengta „Mokinių  savivaldos diena“. Mokytojams nereikėjo vesti pamokų, juos pavadavo gimnazijos abiturientai. Šią dieną mokiniai galėjo patirti, ką reiškia būti mokytoju.

Rugsėjo devynioliktosios nekantriai laukė beveik ketvirtadalis Raguvos gimnazijos mokinių, nes šią dieną prasidėjo mūsų mokyklos mokytojų organizuota trijų dienų išvyka į Rygos, Stokholmo ir Jūrmalos miestus. 

Spalio 2 d. Raguvos gimnaziją drebino afrikietiški ritmai. Gausiai susirinkę 7, 8 ir 12 kl. mokiniai dalyvavo Lietuvos kultūros tarybos iš dalies finansuojamo kultūros edukacijos projekto „Kūrybiškumo saviugda“ renginyje. 

Š. m. rugsėjo 29–30 d. Trakų rajone, kaimo turizmo sodyboje „Vėrubė“, vyko šalies mokinių turizmo technikos varžybos „Auksinis ruduo 2018“ ir Kelionių sezono uždarymo sąskrydis – privalomas Lietuvos keliautojų sporto daugiakovės čempionato etapas. 

2018 metų rugsėjo 19 d. Panevėžyje, Skaistakalnio parke, vyko rajono bendrojo ugdymo mokyklų mokinių rudens kroso varžybos, skirtos Judumo savaitei. Šiose varžybose dalyvavo ir puikiai pasirodė šeši Raguvos gimnazijos mokiniai.