Renginiai

Dalyvavome epistolinio rašinio konkurse

48-ąįį kartą Pasaulinė pašto sąjunga ir Lietuvos paštas kvietė Lietuvos mokinius dalyvauti tarptautiniame jaunimo epistolinio rašinio konkurse. Šiemet viso pasaulio mokiniai buvo kviečiami atsakyti sau, kas yra jų gyvenimo didvyriai, ir apie juos parašyti laiške. Taigi šių metų tema – „Parašyk laišką apie savo didvyrį“. Darbai rašomi tik laiško forma, darbų apimtis – nuo 500 iki 800 žodžių, konkurse gali dalyvauti visi jauni žmonės iki 15 metų amžiaus.

Mūsų gimnazijai atstovavo 7 klasės mokinė Agnė Vingilytė ir 8  klasės mokinė Daiva Šeštokaitė (mokytoja Violeta Žudienė). Iš viso rajono etapui pateikti 7 darbai iš 4 mokyklų. Vertinimo komisijos sprendimu Daivos Šeštokaitės darbas, užėmęs antrą vietą, bus siunčiamas į nacionalinį etapą.

Labai džiaugiuosi Daivos sėkme ir atkaklumu. Ji dalyvavo jau antrus metus.

Autorius:
Violeta
Žudienė

lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė




Ankstesnės naujienos


Sausio 16 d. trečiokams anglų k. pamokėlę vedė Smiltės mama Dovilė. Tos pamokos mokiniai labai laukė, nes žinojo, kad bus naudojama  programėlė „Kahoot“. Sužinojus, kaip reikia prisijungti ir dirbti su šia programėle, tarp trečiokų užvirė inirtinga kova. 

Paskutinę mokslų dieną 2018-aisiais I g ir II g klasės lankėsi Lietuvos Respublikos Seime. Po įdomios ir naudingos ekskursijos pasižvalgėme ir po sostinės senamiestį.

Mokslo metų pradžioje mokiniai rado naujieną  mokyklos valgykloje. Žinoma, prie naujovių reikia laiko priprasti, tad rugsėjo mėnesį buvo šiokia tokia sumaištis. Vis tiktai puikiai sekėsi prisitaikyti ir suprasti, kaip elgtis prie švediško stalo.

Paskutinį gruodžio trečiadienį prieš atostogas, ilgosios pertraukų metu, gimnazija šurmuliavo – į kalėdinę mugę viliojo gardūs meduolių, pyragų, tortų, keksiukų kvapai. IV g klasės mokinė Kotryna Juškaitė sėkmingai kvietė paragauti skanumynų, parnešti dovanėlių švenčių proga. 

Gruodžio mėnesį  į prasmingus advento laikotarpio skaitymus mūsų gimnazijos bendruomenės narius pakvietė  tikybos mokytoja Laura Malinauskienė ir jos mokiniai II-IV klasės gimnazistai. Šiemet advento renginyje...