Pranešimai

Kompiuteriukai vaikams

Projekto „Kompiuteriukai vaikams“ iniciatyva pasiekė ir mūsų gimnazijos penktokus. Visi penktos klasės mokiniai gavo Microbit kompiuteriuką ir pakvietimą kartu pasimokyti algoritmų, logikos, kūrybiškumo, programavimo ir kitų šaunių dalykų.

Įrenginys suteikia galimybę įdomiai ir prieinamai išmokti paprastos aparatinės įrangos programavimo. Jo paskirtis – supažindinti ir išugdyti naują skaitmeniškai kūrybingų žmonių kartą. Šie Microbit kompiuteriukai specialiai sukurti jauniems žmonėms. Labai svarbu, kad šie 21-ojo amžiaus įgūdžiai neliktų vien kalbomis ir svajonėmis. Jų neįgiję vaikai matys mažiau galimybių ateityje.

Šis mikrokompiuteris priima duomenis, apdoroja juos pagal saugomas instrukcijas ir pateikia rezultatą. Jis gali būti užprogramuotas rodyti žodžius ar figūras, skleisti garsus, pasakoti istorijas ar žaisti žaidimus, tačiau tada jau teks pačiam juos susiprogramuoti.

„Yra ką veikti!“, „Super patiko!“, „Labai puikus kompiuteriukas!“, „Įdomu ne tik žaisti, bet ir programuoti!“ – tai mūsų penktokų sakiniai po pirmosios darbo Microbit pamokos. Išbandę ir pasimokę dirbti, mokiniai savo Microbit parsinešė namo. Grįžę po vasaros atostogų, susitarėme organizuoti pamoką, kurioje mokiniai pristatys savo sukurtas Microbit programas.

Nuoširdžiai dėkojame projekto rėmėjams.

Rėmėjų sąrašas

Autorius:
Diana
Grigaliūnienė

Informacinių technologijų vyresnioji mokytoja




Ankstesnės naujienos


Prasidėjus vasarai, Raguvos gimnazijos durų neužsivėrė pradinių klasių mokiniai. Būrys pradinukų smagiai laiką leido vaikų vasaros poilsio stovykloje „Kuriu, keliauju, domiuosi“ pagal Panevėžio rajono savivaldybės Vaikų socializacijos, vaikų vasaros užimtumo ir poilsio...

Mopedų, motociklų varžybų rezultatai ir renginio akimirkos.

Raguvos gimnazijoje sausio – gegužės mėnesiais veiklas vykdė socialinė pedagogė ir būrys 1–4 klasių mokinių. Pradinių klasių mokiniai veiklas vadino būreliais, tačiau iš tiesų tai buvo grupiniai užsiėmimai socialiniams įgūdžiams mokyti ir mokytis žaisti.

Paskutinę mokslo metų dieną mokykla ištuštėjo, visai vasarai išėjo mokiniai ir... kai kurie jų darbai :) Vienuoliktokų sukurtos Šatrijos Raganos apysakos „Sename dvare“ iliustracijos  iki rudens puoš Raguvos biblioteką.

Jau penktą kartą organizuojamas Panevėžio rajono 3 klasių mokinių, kurie lanko logopedines pratybas bei specialiojo pedagogo pamokas, konkursas „Žaidžiu žodžiu“. Balandžio 17 d. Panevėžio rajono švietimo centre vykusiame konkurse puikiai pasirodė mūsų gimnazijos trečiokai...