Renginiai

KONKURSAS „Jaunimo apdovanojimai 2014“

Panevėžio rajono organizacijų tarybos ,,Apskritasis stalas“ skelbtu konkursu „Jaunimo apdovanojimai 2014‘‘ susidomėjo mūsų gimnazijos Mokinių parlamentas. Mes apdovanojimui pateikėme 3 kandidatūras. Labai malonu, kad visi mūsų siūlomi kandidatai yra apdovanoti diplomais. Žinome, kad jų laukia išvyka į Seimą stebėti posėdžio ir ekskursija į Užsienio reikalų ministeriją.

Algirdas Rutkauskas – Panevėžio rajono jaunimo lyderis

Algirdas Rutkauskas – technologijų mokytojas-metodininkas. Turi Panevėžio rajono ,,Metų mokytojo“ vardą.

Mokytojas darbštus, aktyvus, kūrybingas, mokantis sudominti ir patraukti mokinius. Labai gerai paruošia mokinius technologijų olimpiadoms, ,,Jaunojo meistrelio“ konkursams.

A. Rutkaukas yra tradicinės Kaziuko mugės organizatorius ir koordinatorius ne tik gimnazijoje, bet ir Raguvos bendruomenėje.

Vadovauja neformaliojo vaikų švietimo būreliams ,,Jaunieji meistreliai, ,,Meistreliai“, ,,Mopedų – motociklininkų būrelis“, ,,Kartingų būrelis“, kuriuos lanko 78 gimnazijos mokiniai.

Yra ,,Jaunojo meistrelio“ konkurso vertinimo komisijos narys, Panevėžio rajono mokinių jaunųjų dviračių vairuotojų konkurso ,,Saugus ratas“ organizacinės komisijos narys.

Trečius metus iš eilės mokytojas yra  Jaunujų mopedų ir motociklų vairuotojų respublikinių varžybų organizatorius ir vykdytojas. Varžybos vyksta Raguvos gimnazijos teritorijoje, kurią praktiniam važiavimui paruošia mokytojas kartu su mokiniais. Mokytojas parengia varžyboms dvi komandas, kurios užima I-II vietas.

Mokytojo vadovaujami jaunieji dviratininkai žinomi visoje Lietuvoje. Pernai iškovota I vieta Panevėžio rajone ir zoninėse varžybose Kupiškyje (rodė Lietuvos televizija). Mokyklos dviratininkai (1-2 mok.) atstovauja Lietuvos rinktinei užsienyje (rinktinę sudaro 4 nariai). Praėjusiais metais du mokiniai su Lietuvos rinktine dalyvavo varžybose Norvegijoje. Mokyklos jaunieji dviratininkai dar yra pabuvoję Prancūzijoje, Juodkalnijoje, Makedonijoje.

Savo patirtimi dalinasi su kitų rajonų mokyklų mokytojais, veda kvalifikacijos tobulinimo renginius. 2014-04-16 praktinėje konferencijoje ,,Kūrybinės dirbtuvės-2014“ skaitė pranešimą Panevėžio rajono technologijų mokytojams ,,Medinių indų gamyba ir pritaikymas“.

A. Rutkauskas yra ir įvairiausių dalykų iniciatorius. Pavyzdžiui, Kaziuko mugei sukonstravo tokį dviratį, kuriuo važiuoti gali tik daug valandų treniravęsi (vairas sukasi į priešingą pusę). Šiais metais sugalvojo atrakciją – pagamino su mokiniais 3 dideles medines mašinas ir didžiulį garažą. Persirengę trimis karaliais nuvyko su dovanomis į Raguvos darželį.

Justina Žvirblytė – Panevėžio rajono jaunimo ambasadorius

Dvyliktokė Justina Žvirblytė 9–12 kl. mokinių grupėje yra mokslo pirmūnė. Jos pažymių vidurkis 9,67.

Labai gerai besimokanti Justina yra aktyvi įvairių olimpiadų dalyvė ir nugalėtoja. Akademiniai pasiekimai 2013–2014 m.:

Panevėžio r. mokinių III muzikos olimpiadoje – I vieta;

47-osios Lietuvos mokinių biologijos olimpiados II etape – I vieta;

62-osios Lietuvos mokinių fizikos olimpiados II etape – I vieta;

63-osios Lietuvos mokinių matematikos olimpiados II etape – I vieta;

52-osios Lietuvos mokinių chemijos olimpiados II etape – III vieta.

Lietuvos mokinių 45-ojo jaunųjų filologų konkurso II etape Justina tapo nugalėtoja.

46-ajame Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkurse apdovanota III laipsnio diplomu.

Justina yra gera skaitovė. Ji dalyvauja mokinių meninio skaitymo konkursuose ir laimi I-II vietas rajone.

Lietuvos rašytojų sąjungos organizuotuose Moksleivių poezijos skaitymuose „Augame kartu su eilėraščiu“ (poezijos festivalio Poezijos pavasaris renginys) Justina paskelbta laureate, todėl savo kūrybą pristatė šio tarptautinio poezijos festivalio pabaigos renginyje Vilniaus universitete.

Festivalyje „Panevėžio literatūrinė žiema 2014“ Justina apdovanota „Už gebėjimą sprindyje regėti visatą“.

Lietuvos konstitucijos egzamine XI–XII kl. mokinių grupėje J. Žvirblytė surinko daugiausia taškų.

Minint Tarptautinę raštingumo dieną gimnazijoje rašomi diktantai. Justina pripažinta raštingiausia gimnazijos mokine – nepadarė nė vienos klaidos.

Justina jau kelintus metus dalyvauja tradiciniame konkurse ,,Širdies daina“, kuriame jai įteikta nominacija „Profesionaliausia atlikėja“. 

Justina dainuoja gimnazijos chore ir dalyvauja Lietuvos kaimų ir mažų miestelių vaikų ir jaunimo popchorų, ansamblių ir solistų festivalyje-konkurse ,,Spindulėlis“, ,,Dainų dainelėje“ ir kituose kon-kursuose. Ji lanko gimazijoje gitaros būrelį. Pasirodo renginių metu.

2014-11-06 Justina dalyvavo IV Lietuvos jaunimo dainuojamos poezijos festivalyje-konkurse ,,Mano senas drauge...“, kuriame varžėsi atlikėjai ir grupės iš visos Lietuvos. Justina apdovanota II laipsnio diplomu už poetės E. Mezginaitės poezijos interpretaciją.

Ne vienerius metus Justina yra ištikima ir aktyvi gimnazijos Mokinių parlamento narė.

Mokinė gabi dailei. Gimnazijoje surengta jos kūrybinių darbų paroda ,,Žmogus“.

Rugilė Stakėnaitė – „Aktyviausias jaunasis bendruomenės narys“

Dvyliktos klasės mokinė Rugilė Stakėnaitė nuo pirmos klasės aktyvi, iniciatyvi, kūrybinga, gerai besimokanti mokinė.

Rugilė gabi muzikai. Dainuoja gimnazijos merginų chore, kuris dalyvauja Lietuvos kaimų ir mažų miestelių vaikų ir jaunimo popchorų, ansamblių ir solistų festivalyje-konkurse ,,Spindulėlis“, ,,Dainų dainelėje“ ir įvairiuose kituose konkursuose. Mergina lanko gimnazijos gitaros būrelį, todėl dažnai koncertuoja renginių metu. Rugilė groja Raguvos kultūros centro pučiamųjų orkestre ,,Ragas“ ir Pane-vėžio rajono jungtiniame varinių pučiamųjų instrumentų orkestre ,,Aukštyn“.

Rugilė gabi ir sportui. Ji sportinio turizmo fanė, nuo mažens lankanti sportinio turizmo (dabar keliau-tojų sportas) būrelį, kuriam vadovauja šios srities asas Sigitas Žudys. Turistų laimėjimai žinomi ne tik rajone ir respublikoje. Savo amžiaus grupėse Rugilė yra iškovojusi ne vieną prizinę vietą (Lietuvos mokinių olimpinio festivalio turizmo varžybos, Montis Magia, Lietuvos kalnų keliautojų sporto daugia-kovės čempionatas, XXXVI kalnų kelionių technikos varžybos A. Babiežai atminti, Gedimino taurės kalnų kelionių technikos varžybos ir t. t.). Mokinė gina gimnazijos garbę ir rajono gimnazijų krepšinio varžybose.

Taip pat Rugilė yra aktyvi gimnazijos Mokinių parlamento narė. Prisideda organizuojant kalėdinę ,,Gerumo akciją“, humoristines nominacijas ,,Sidabrinė tarka“ ir kt.

 

Mokinių parlamento kuratorė Vitalija Blebaitė




Ankstesnės naujienos


Ką tik nušurmuliavo Šimtadienis – viena gražiausių ir įsimintiniausių švenčių mokykloje. 100, 99, 98, 97 ...... mažėjantys skaičiai tik rodys, kad laiko mokykloje dvyliktokams lieka vis mažiau ir mažiau, kad neišvengiamai ateis diena, kai nuaidės ir Paskutinis skambutis. 

Š.m. vasario 19-21 d. Rygoje vyko tarptautinės sportinio turizmo varžybos „Rygos taurė 2015“, kuriose dalyvavo Lietuvos jaunių, jaunučių ir vaikų rinktinės. Šioms rinktinėms atstovavo 5 Raguvos gimnazijos mokiniai.

Š. m. vasario 14-15 d. Kėdainių rajono Akademijos gimnazijos sporto salėje vyko Tarptautinės turizmo technikos varžybos „Akademija 2015“. 

Vasario 16-osios proga mokiniai iš anksto pasipuošė erdves. Vyresnieji trispalvėmis tulpėmis ir baltais karpiniais (saulutėmis, kryžiais, puodynėmis, paukšteliais, verpstėmis, skarelėmis) padabino langus. 

Sausio 29 d. mokyklos Teatro menėje vyko tradicinis 5–12 klasių mokinių meninio skaitymo konkursas. Klasėms atstovavo drąsiausi, ištvermingiausi, atsakingiausi, nes kalbėti prieš auditoriją nėra lengva.