Renginiai

Nuskambėjo tradicinė „Širdies daina“

Balandžio 30 d. Raguvos gimnazijoje trečią kartą vyko renginys „Širdies daina“, kuriame pasirodė geriausi klasių atlikėjai: dainininkai, muzikos kūrėjai, grojantys muzikos instrumentais ir net dantimis.

Kiekvienais metais muzikos pamokose vyksta „Dainos atsiskaitymas“, kurio metu patys mokiniai pagal nustatytus kriterijus išrenka geriausią klasės atlikėją. Šis deleguojamas į finalinį renginį-konkursą „Širdies daina“, kuriame skirtingose amžiaus grupėse renkami patys geriausi atlikėjai. Dėl didesnės intrigos į svečius pasikviečiame ir kitų Panevėžio rajono mokyklų mokinių. Šiais metais pas mus svečiavosi Smilgių ir  Paįstrio Juozo Zikaro gimnazijų atstovai.

Kad renginys būtų sėkmingas, į pagalbą pasikviečiau mokinius: scenarijų kūrė ir renginį vedė abiturientės Aida Kepalinskaitė ir Rūta Liaudanskaitė, garso operatoriais dirbo 10 kl. mok. Adomas Valiukas ir Arvydas Skrebė, fotografavo jų bendraklasė Inėta Masidonskytė.

Atlikėjus vertino Smilgių gimnazijos vyr. muzikos mokytoja Dangutė Petrulienė, Paįstrio Juozo Zikaro gimnazijos vyr. muzikos mokytoja Kristina Narvidaitė ir  šios gimnazijos Skaistgirių skyriaus vyr. muzikos mokytoja Laima Ramanauskienė bei Raguvos gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Eglė Timofejeva.

I gr. geriausia atlikėja pripažinta 7 kl. mokinė Maja Timofejeva, II gr. nugalėtoja – aštuntokė Kotryna Juškaitė, III gr. pergalę iškovojo 10 klasei atstovavusi Laura Krasuckaitė. Raguvos kultūros centras specialų prizą – kvietimą dalyvauti respublikiniame vaikų ir jaunimo popchorų festivalyje-konkurse „Spindulėlis“ – įteikė Majai Timofejevai.

Džiugu, kad šis renginys skatina mokinius augti ir tobulėti. Ateityje, ko gero, teks keisti renginio pavadinimą, nes kiekvienais metais konkurse nori dalyvauti vis daugiau ne tik dainuojančių, bet ir grojančių, muziką kuriančių vaikų.

Raguvos gimnazijos muzikos mokytoja metodininkė Ingrida Bučinskienė

Nuotraukos Inėtos Masidonskytės




Ankstesnės naujienos


Balandžio 21 d. 7, 8, 9 klasių mokiniai turėjo galimybę susitikti ir pabendrauti su organizacijos „Gyvastis“ vadove Ugne Šakūniene. Organizacija vienija žmones, kurie yra iškentę inkstų transplantaciją ar jos vis tebelaukia.. 

Balandžio 24 diena visame pasaulyje minima, kaip Jaunimo solidarumo diena. Norint paskatinti jaunimą mokytis organizuoti, spręsti problemas, Raguvos gimnazijos socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė ir psichologė Inesa Kaušinienė pakvietė 11 ir 4 klasės mokinius dalyvauti projekte.

Kaip ir kasmet gimnazijos bendruomenė kartu su visu pasauliu nuo kovo 20 d. iki balandžio 20-osios minėjo Žemės mėnesį. Buvo vykdomos ir organizuojamos įvairios pažintinės, kūrybinės, edukacinės, socialinės veiklos. 

Š. m. balandžio 11 d. Nemirsetoje, Klaipėdos r. vyko Lietuvos keliautojų sporto daugiakovės čempionato etapas, kalnų sporto technikos varžybos klaipėdiečiui alpinistui Sergejui Moisenko atminti. Tiek jauniams, tiek jaunučiams reikėjo įveikti kalnų turizmo technikos trasą...

Pavasario atostogų metu Trakų rajone, Aukštadvaryje, vyko šalies mokinių atrankos į Lietuvos rinktinę turizmo technikos treniruočių stovykla „Išmok pats ir išmokyk kitą“. Į šią stovyklą buvo pakviesti aštuoni Raguvos gimnazijos turistai.